Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Rajzpályázat

Rajzpályázat

Varázsceruza

Feltöltve 2021. május 7.

Az égig érő fa
 

Volt egyszer egy öreg király és annak egy világszép leánya. A Föld összes tájáról érkeztek mindenféle bárók, grófok és hercegek, hogy feleségül kérjék, de ő csakugyan mindegyiknek azt válaszolta, hogy amíg a világ világ lesz, bizony nem megy férjhez, mert szeretett édesapját el nem hagyja semmiért. A király udvarában volt egy szépséges kert, melyet a királylány gondozott, s annak közepén állott az égig érő fa, melyet tetejetlennek ismertek a birodalomban. Ennek a fának olyan hatalmas levelei voltak, hogy mindegyikben elfért egy-egy ország. Egyik alkalommal, amikor a királylány a virágaiban gyönyörködött felkapta őt egy sötét fellegű forgószél s a fa tetejére a kilencfejű sárkány várába repítette. Lett is nagy bánata a királynak, mert sehol sem találta szerte a birodalomban. Kihirdette hát, hogy aki megmenti szeretett leányát, annak adja őt és a fele királyságát. Jelentkeztek is sorban grófok, bárók s mindenféle hercegek, de a fának a közepéig sem tudtak felmászni. János, a kis kondásfiú is szerencsét akart próbálni s azt mondta: „Fenséges királyom, életem halálom kezedbe ajánlom, felmászok én az égig érő fára, s vissza nem jövök a királykisasszony nélkül!”  

 

Milyennek képzelitek a szépséges virágoskert közepén álló égig érő fát? Hogyan sikerül a kondásfiúnak felmásznia rá, hogy kiszabadítsa a király leányát? Rajzoljátok meg vagy fessétek le nekünk!
Alkotásaitokat 2024. április 30-ig küldjétek el nekünk postai úton, vagy hozzátok be személyesen az alábbi címre:
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.

Ne felejtsétek el a rajzokra ráírni a neveteket, életkorotokat, otthoni címeteket, vagy óvodátok, iskolátok címét és nevét, és a rajzpályázat címét:

Az égig érő fa

Képeitek közül társulatunk tagjai választják ki a számukra legkedvesebbeket. A kiválasztott képek alkotóinak jutalma egy 3 fős családi belépő egy tetszőlegesen választott vasárnapi bábelőadásunkra. Alkotásaitokat bábszínházunk Gyerkőcfalán is kiállítjuk, így ha betértek hozzánk, viszontláthatjátok azokat.

Jókedvű rajzolást kívánunk!

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu