4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov
Kövess minket:huen

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.

href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

huen

Gyöngykagyló

Gyöngykagyló

Feltöltve 2016. február 4.

 

Sajátos nevelési igényű gyermekek számára indított alkalmaink programneve kezdetben „Gyöngykagyló” volt. Bábosházi Figyelő című kiadványunkban 2004-ben ezzel a címmel külön rovatot indítottunk a gyermekek, szüleik és a gondozó szakemberek számára. Programjainkat, élményeinket, örömeinket írtuk meg az újság hasábjain.

„A tengerfenéken megbúvó valódi igazgyöngyöt termelő kagyló ez, mely a nehezen megismerhető igazság, és a belső harmónia jelképe. A kagylóban a gyöngy maga a magzatot, a mindenben fellelhető tisztaságot, a tökéletesedést jelenti. Mitológiai ismereteink szerint továbbá a kagyló gyöngyének ritkasága, formája és fénye révén a születésre és az újjászületésre utaló jelkép. Sőt, egyénre vonatkoztatva ártatlanságot, tisztaságot, alázatot, tökéletességet, zárkózott természetet is képvisel.
Máris sok mindent megtudtunk erről az élőlényről: a gyöngyhalásznak a mélybe, a víz alá kell merülnie, ha igazgyöngyöt keres. Lent, a tengerfenéken gyöngykagylót talál, ezt hozza a felszínre. Nagy erőfeszítés és türelem szükséges ahhoz, hogy a kagyló héja kinyíljon és meglássa benne a gyöngyöt. Minden héjban csak egy igazgyöngy van.”


A gyerekeket kísérő szakemberek érdekes, értékes gondolatokat osztottak meg velünk:

 

Színháztermi előadás:1.200 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.200 Ft / fő
Felnőttelőadás:1.200 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:3.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.000 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu
Vojtina Bábszínház © 2022 Minden jog fenntartva!