Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

10. Színházi Olimpia

10. Színházi Olimpia

Feltöltve 2023. március 8.

2023. április 1. és július 1. között Magyarországra költözik a sokszínű színházi világ. De mondhatjuk úgy is, a világszínház központja Magyarország lesz. 
Az olimpia alapítói 1995-ben az ókori játékok szellemiségét hangsúlyozták. Az egymással örökös harcban álló görögök egykoron a versenyek idejére szüneteltették a harcot. Ma a háborús konfliktusok és bizalmatlanság által terhelt nemzetközi viszonyok idején, és a COVID által megtépázott mindennapokban a béke üzenete rendkívül aktuális.
A magyarországi Színházi Olimpia szervezésének kulcsfogalmai az autonómia, a szabadság és a kultúrához való hozzáférés segítése. A 10. Színházi Olimpia jelképe egy bárka. A bibliai párhuzamot is megidézve ezen menthetjük át önmagunkat és értékeinket. Hogy hová? Azt reméljük, a békés jövőbe.

A 10. Színházi Olimpia eseményein – szerte Magyarországon – a világ színházi életének meghatározó alkotóinak előadásai láthatók. Színházi, tánc-, báb- és utcaszínházi előadások, összesen több mint háromszáz program várja az érdeklődőket április 1 és július 1 között. A 10. Színházi Olimpia keretén belül valósul meg a Bábművészeti Világtalálkozó

Bábművészeti Világtalálkozó:
Az 2023. április 09-től 2023. június 30-ig tartó nemzetközi fesztivál középpontjában a szakmai együttműködés áll. A megvalósuló programok a magyarországi bábművészeti szakma egészére nézve teremtenek lehetőséget arra, hogy bekapcsolódjunk a nemzetközi művészi „véráramba”, illetve, hogy kilépjünk az „aranyos gyerekprogram” kategóriából és koncentráltan, észrevehető léptékben megmutathassuk itthon, hogy minden korosztályhoz szólni tudó, értéket teremtő előadóművészeti műfaj a miénk.   
A Magyarországi Bábművészek Szövetsége tizenhárom vidéki bábszínház összefogásával megvalósuló, egységes  művészeti koncepció mentén kialakított három hónapos programját készül megvalósítani, mellyel több évtizedes hiányt pótol, méghozzá azzal a céllal, hogy a világ bábművészetének legjobb alkotói és alkotásai jöjjenek el Magyarországra, hatással legyenek a hazai bábművészetre és hosszútávú alkotói kapcsolatok alakuljanak ki, széles közönséghez eljuttatva érvényes bábszínházi előadásokat a nemzetközi és a magyar báművészetből. 

A bemutatni kívánt produkciók nagy művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai báb- és utcaszínházi előadások, workshopok, kiállítások, alkotói projektek. 

A Bábművészeti Világtalálkozón 53 külföldi társulat, 57 hazai és 7 határon túli magyar báb- és utcaszínházi társulat vesz részt. 11 workshop, 3 kiállítás, és 6 alkotói projekt szolgálja a szakmai megújulást, az olimpia szellemiségét.

II. KARAKULIT Nemzetközi Árny-Játék Fesztivál és Kiállítás
A Bábművészeti Világtalálkozón belül Pécsett a MárkusZínház szervezésében és kapcsolati tőkéjére építve távol-keleti és európai árnyszínházak kerülnek bemutatásra, workshopokkal és kiállításokkal kiegészítve a programot.

1 bábszínházi tematikus kiállítás – 9 külföldi, 4 hazai bábszínház összesen 22 előadást mutat be – 6 workshop – várhatóan 4800 néző előtt. 

 

Befogadó színházak:
Mesebolt Bábszínház - Szombathely
Griff Bábszínház - Zalaegerszeg
Vaskakas Bábszínház - Győr
Kabóca Bábszínház - Veszprém
Bóbita Bábszínház - Pécs
BábSzínTér - Kaposvár
Békéscsabai Napsugár - Bábszínház
Ciróka Bábszínház - Kecskemét
Kövér Béla Bábszínház - Szeged
Vojtina Bábszínház - Debrecen
Miskolci Csodamalom Bábszínház
Harlekin Bábszínház - Eger
MárkusZínház – Pécs

                                                                                      

 

10. Színházi Olimpia
                                                                                     
Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu