Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Külső helyszín

Szivárványos nap az Irodalom Háza udvarán

Utoljára frissítve: 2023. május 24.

SZIVÁRVÁNYOS NAP
2023. június 10. (szombat) 15.00-20.00 óráig
Irodalom Háza udvara (Péterfia utca 28.)

A nap programjai 1500 Ft-os karszalag megvásárlásával tekinthetők meg, mely karszalag bármikori belépést biztosít a nap során. Jegyek elővételben a Vojtina Bábszínház (Kálvin tér 13.) pénztárában, vagy a rendezvény  napján 14 órától a helyszínen válthatók.

Az esőre való tekintettel az eseményt a Vojtina Bábszínházban (Kálvin tér 13.) tartjuk meg.

15.00 óra - Karromato: Facirkusz —marionettszínház (Csehország)
16.00 óra - Danny mesél: Kodzsugukila, a boszorkány — zenés bábelőadás (Magyarország)
17.30 óra - Méhes Csaba: Mimóka —pantomim (Magyarország)
19.00 óra - Fekete Bori és az Etnofon Zenei Társulás: Leánydícsérő —koncert (Magyarország)
15.00-19.00 óra - Ivan Gontko verklis produkció (Szlovákia)
15.00-19.00 óra - Tekergőtér —ügyességi játékok (Magyarország)

Eső esetén a programok a Vojtina Bábszínházban kerülnek megrendezésre.

15.00 óra
Karromato: Facirkusz
marionettszínház (Csehország)
Akrobaták! Egzotikus állatok! Bohócok! Egy cirkusz tele fantáziával, energiával és meglepetésekkel. Az előadás a 19. századi klasszikus európai marionettszínház misztikus világát tárja elénk, speciális effektjeivel, szemet gyönyörködtető fa bábjaival és korhű zenéivel visszaröpít minket az európai bábjátszás aranykorába.
A Karromato-t 1997-ben Prágában alapították cseh, magyar és spanyol művészek, akik mind különböző színházi háttérrel rendelkeztek. Ezt a tudást egyesítették színházukban. Bábosként vagy bábkészítőként mindegyikük részt vesz minden produkció megalkotásában. A társulat az európai bábszínház klasszikus hagyományaiból merít. A zene, az egyetemes humor és az egyedi személyiséggel felruházott, kézzel készített bábok segítségével szólnak közönségükhöz szavak nélkül.

16.00 óra
Danny mesél: Kodzsugukila, a boszorkány
zenés bábelőadás (Magyarország)
Az amerikai zenész, zeneszerző, mesélő és előadó Danny Bain 2010-ben érkezett Magyarországra, azóta számos gyerekelőadása született, melyekkel bejárta az országot.
Danny a Kodzsugukila, a boszorkány előadásban nyújtott kiemelkedő alakításáért a 2018. szeptemberi Kolibri Évadnyitó Fesztiválon elnyerte a Michel Indali-díjat.
Dzséli, a zenész és varázsló Afrikába repít minket, annak is a legkülönlegesebb szegletébe: saját kunyhójába. Zenélés közben meséli el Kalili és Szandzsi történetét, amely során megismerünk egy bátor ugróegeret, egy kecses gazellát és a könyörtelen Kodzsugukila boszorkányt. A mese során minden csoda valóra válhat, s mivel varázsló, aki muzsikál, még az is lehetséges, hogy valójában maguk a dobok beszélnek.

17.30 óra
Méhes Csaba: Mimóka
pantomim (Magyarország)
Mimóka egyfolytában játszik. Ha akarja, súlyemelő hatalmas izmokkal, ha akarja, tyúk, vagy béka, robotember vagy hős lovag. Vadászik a dzsungel mélyén, horgászik, autót szerel– és ehhez nincs szüksége semmire, csak egy üres színpadra.
Méhes Csaba a vizuális komédia hazai neves képviselője. Otthonosan mozog a színház, a tánc és a cirkusz világában is. Pályafutását a Dominó Pantomim Együttes stúdiójában kezdte. 1983 őszén már mint hivatásos pantomimművész, alapító tagja volt a Pingvin Pantomim Együttesnek. 1987-től megkezdte szóló pályafutását, és együttműködött számos független színházi társulattal, többek közt az Artus Stúdióval. A Brass in the Five rézfúvós kvintettel közösen az élő zene és a pantomim-komédia új útjait járja. Színházi munkái mellett gyakran dolgozik a cirkuszi világban, Németország legpatinásabb varietészínházaiban adott már elő, ahol a legkiválóbb artistákkal, komikusokkal léphetett színpadra. Előadásaival bejárta egész Európát, vendégszerepelt Új-Zélandon, Ausztráliában, Mexikóban, Egyiptomban.

19.00 óra
Fekete Bori és az Etnofon Zenei Társulás: Leánydícsérő
koncert (Magyarország)
Zenei rendező: Kiss Ferenc
Az Etnofon Zenei Társulás 1994-ben alakult Kiss Ferenc kezdeményezésére, aki azt megelőzően a nagy múltú és világhírű Kolinda és Vízöntő együttesek egyik meghatározó személyisége volt. Társaival olyan markáns, autonóm zenei stílust alakított ki, melyben egy ősibb, „édeni” létforma üzenetei vegyülnek a modern ember bonyolult élmény- és érzelemvilágával. Dalaik, hosszabb lélegzetű kompozícióik a tradicionális magyar folklór motívumaira épülnek. Leánydícsérő című előadásukban a folklór ihletésű, korszerűen hangszerelt dalok gerincét Kiss Anna szövegei adják. A közel egy órás dalciklusban másként rezdül a gyermeki, az asszonyi, az anyai lélek, más a szerelmes és a sirató nő, a "bandázó" lányok és a magány tónusa. A koncerten Kiss Anna zenés versein kívül felcsendülnek Kiss Ferenc korábbi slágerei.

15.00-19.00 óra
Ivan Gontko
verklis produkció (Szlovákia)
Ivan Gontko színész, dramaturg, 2009-ben megalapította saját bábszínházát, amelyet Tyjátrnak nevezett el.
,,A színház vándorszínház volt, mert akkoriban Nyitrán nem volt hol fellépni. A társulatban a nyitrai bábiskola legendás generációjának tagjai voltak jelen, akik alázattal tolták és húzták a szekeret Szlovákiában fel-alá. Nomád és vidám élet volt ez. Hét év nomádság után a színház, velem együtt is, lehorgonyzott a saját fészerében, és a különböző hullámvölgyek ellenére ma is ott van. Több mint harminc év alatt sok mindent megéltünk: néha felfelé, néha lefelé, de mindig volt elég közönség, akik eljöttek és megerősítették, hogy amit csinálunk, az érdekli őket. Jöjjenek hát, és nézzenek meg minket. Szívesen játszom.”

15.00-19.00 óra
Tekergőtér
ügyességi játékok (Magyarország)
A Tekergőtér egyedi tervezésű és kivitelezésű játékok gyűjteménye. Olyan játszótér, ahol a gyerekek és játékos kedvű szüleik  egyaránt jól szórakozhatnak és próbára tehetik ügyességüket. Ezen a játszótéren lehet tekerni, forgatni, bökdösni, pöckölni, billenteni, fújni és főleg gurítani. A szabályok minden esetben egyértelműek, a sikerélmény és a jó hangulat garantált.

Az eseményen promóciós célból fotó és videó készül. Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy feltűnhet minden résztvevő ezeken az anyagokon.
 

Szivárványos nap az Irodalom Háza udvarán

Erre az előadásra az interneten már nem foglalható jegy, csak telefonon vagy személyesen.
További műsorainkat megtekintheti ide kattintva.

Tovább az archívumhoz »
Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu