Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Külső helyszín

Szentivánéji varázslatok a Hal közben

Utoljára frissítve: 2023. május 24.

SZENTIVÁNÉJI VARÁZSLATOK
2023. június 24. (szombat) 18.00-22.30 óráig
Hal köz
Ingyenes szabadtéri előadások minden korosztály számára!

18.00 óra - Alex Mihajlovski: Alex Barti Show —marionettszínház (Macedónia)
19.15 Boka Gábor: János vitéz —vásári képmutogató (Magyarország)
21.00 óra -LedPuppets Fényszínház: Neptun könyve —fényszínház (Magyarország)
22.00 óra - Auria Tűzzsonglőr Csoport: Fény és árnyék tánca — tűzzsonglőrködés (Magyarország)

Szentivánéji varázslatok a Hal közben
Alex Mihajlovski: Alex Barti Show

18.00 óra
Alex Mihajlovski: Alex Barti Show
marionettszínház (Macedónia)
A Macedóniában született Alex Mihajlovski 1992 óta él Dániában. 1986-os spanyolországi tartózkodási során tervezett és készített először marionett bábot. Ekkor született meg Barti, a marionett báb, amelyet egy bonyolult zsinór-rendszerrel lehet mozgatni. A több mint 40 finom és többnyire láthatatlan zsinórral Alex Barti szinte minden porcikáját mozgatni tudja: a testét, arcvonásait, ujjait, sőt, a báb érzéseket is ki tud fejezni. Az első előadás Barti bábuval 1988-ban volt, amikor még csak 9 zsinór volt. Azóta minden évben egy új zsinórral bővül a mozgatórendszer, amihez új mozdulat is járul, melyet az új zsinór irányít. Az Alex Barti Show beszéd nélküli bábjátékként ritkaságnak számít a bábvilágban.

19.15 Boka Gábor: János vitéz
vásári képmutogató (Magyarország)
Mindenki ismeri János vitéz történetét, mindenki emlékszik kalandjaira, vagy legalábbis azt hiszi. A kissé kusza, olykor megfakult emlékképek „félreértésekre” adhatnak okot, és az ebből adódó helyzetkomikum miatt vidám pillanatok részesévé válhatunk. Azonban a váratlan események sem tudják eltéríteni a hőst a kijelölt útról: Kukorica Jancsi beáll huszárnak, legyőzi az óriáskirályt, de megvív a medvével is. A kalandos történet végén – ahogy az a mesékben illik –, a jó elnyeri méltó jutalmát, a gonosz pedig megérdemelt büntetését.

21.00 óra
Led Puppets Fényszínház: Neptun könyve
fényszínház (Magyarország)
A Ledpuppets formáció egy víz alatti világot kelt életre a bábszínház, az élő zenés performansz és a látványszínház elemeit felhasználva. A látványvilág ázsiai gyökerekből, a lampionok és árnyjáték kultúrájából is táplálkozik. A Neptun könyve című előadáson keresztül a nézők a valóság dimenziójából egy titokzatos könyv kinyitása által kerülnek át, a főszereplőt kísérve, egy valóságon kívüli, víz alatti világba. A főszereplő maga is hallá változik, és ismeretlen utazásra indul tengeralatti lényeket követve, melynek végén maga Neptunusz, a tenger istene várja.

Led Puppets Fényszínház


22.00 óra
Auria Tűzzsonglőr Csoport: Fény és árnyék tánca
tűzzsonglőrködés (Magyarország)
Június 21-e — a nyári napforduló— a Nap, a fény diadalának ünnepe. A természettel összhangban élő kultúrákban az emberek ilyenkor tűzhöz, a négy őselem egyikéhez fordultak. Ezáltal igyekezték segíteni a sötétséggel vívott küzdelmet, és messzire űzni az ártó szellemeket.A láng angyalának nevét viselő csapat egy különleges tűzzsonglőr előadással üdvözli a nyarat és zárja a Szentivánéji varázslatok hétvégéjét.
 


Az eseményen promóciós célból fotó és videó készül. Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy feltűnhet minden résztvevő ezeken az anyagokon.

Szentivánéji varázslatok a Hal közben

Erre az előadásra az interneten már nem foglalható jegy, csak telefonon vagy személyesen.
További műsorainkat megtekintheti ide kattintva.

Tovább az archívumhoz »
Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu