Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Külső helyszín

Pulcinellák hétvégéje az Emlékkertben

Utoljára frissítve: 2023. május 23.

PULCINELLÁK HÉTVÉGÉJE
2023. június 3. (szombat) 15.00-21.50 óráig
Nagytemplom mögötti Emlékkert

A nap programjai 1500 Ft-os karszalag megvásárlásával tekinthetők meg, mely karszalag bármikori belépést biztosít a nap során. Jegyek elővételben a Vojtina Bábszínház (Kálvin tér 13.) pénztárában, vagy a rendezvény napján 14 órától a helyszínen válthatók.

15.00 óra - Ars Sol Luna: Bosch Projekt —utcai menetszínház (Magyarország)
A menetszínház útvonala: Emlékkert, Kossuth tér, Dósa nádor tér, Emlékkert
16.00 óra - Resó Gyuri koncert (Magyarország)
17.00 óra - Simorág TánCirkusz: Ördögmese —cirkusz-színház-tánc-mese (Magyarország)
18.00 óra - Salvatore Gatto: Pulcinella —vásári kesztyűs bábjáték (Olaszország)
19.00-20.00 óra - Simorág TánCirkusz: Zsonglőr játszóház —interaktív zsonglőrködés (Magyarország)
15.00-19.30 óra - Tekergőtér —ügyességi játékok (Magyarország)
20.00 - 20.40 óra - Textúrák —vetített tárlat (Magyarország)
20.50 - 21.50 óra - Ágoston Béla: Hungariano — világzenei koncert (Magyarország)

A Textúrák című vetítés és Ágoston Béla zenekarának koncertje ingyenes.

Eső esetén a programok a Vojtina Bábszínházban kerülnek megrendezésre.

15.00 óra
Ars Sol Luna: Bosch Projekt
utcai menetszínház (Magyarország)
Az Ars Sol Luna hazánkban új utcaszínházi formákkal kísérletezik, bábosok, zsonglőrök, zenészek, artisták, táncosok és képzőművészek bevonásával. Elképesztő csodavilágot varázsolnak! Bosch Projekt című performanszuk Néder Janka (bábszínész, tervező) és a Miskolci Csodamalom Bábszínház közös produkciója. 
Az utcai performanszot a következő útvonalon követhetjük: Emlékkert, Kossuth tér, Dósa nádor tér, Emlékkert

17.00 óra
Simorág TánCirkusz: Ördögmese
cirkusz-színház-tánc-mese (Magyarország)
A kíváncsi kisördögök a történet során különféle mesebeli lényekkel találkoznak, ám ezek a lények nem közönséges lények: földön és égben is játszó alakok!
A SimorÁg TánCirkusz 2019-ben debütált rendhagyó cirkuszi és verses verbális gyerekelőadása, melyben létező ördögös nép- és műmesék felhasználásával egy új történet születik.
Az újcirkuszi társulat világában a díszletek és a szereplők is folyton átváltoznak, ahogyan a mesék áramló képzeletvilágában bárki bármivé változhat. Munkáik egyedi feldolgozások, új történeteket hoznak létre, melyeket alapos kutatómunka és több éves előkészítés előz meg.

18.00 óra
Salvatore Gatto: Pulcinella
vásári kesztyűs bábjáték (Olaszország)

Pulcinellák hétvégéje az Emlékkertben
Salvatore Gatto: Pulcinella

Salvatore Gatto olasz bábművész töretlen energiával játssza a nápolyi hagyományos kesztyűs bábjátékot, a "le guaratelle"-t szerte a világon, aktívan hozzájárulva egy olyan hagyomány megőrzéséhez, amelynek eredete a 15. századig nyúlik vissza. E népszerű bábműfaj repertoárjának egyik állandó eleme Pulcinella küzdelme ellenségeivel: a kutyával vagy éppen magával a Halállal. A történet végén a jó győzedelmeskedik a gonosz felett, az igazság az igazságtalanság felett, és az élet a halál felett.
,,A bábjaim azért viselkednek így, mert saját személyiségük van, a hagyomány mondja meg nekik, hogy mit kell tenniük; legtöbbször fel kell emelnem a tekintetem, hogy lássam, mi történik a fejem felett, és minden előadásban meg kell kérnem a Pulcinellámat, hogy üsse meg a Halált, nekem és a közönségemnek”.

19.00-20.00 óra
Simorág TánCirkusz: Zsonglőr játszóház
interaktív zsonglőrködés (Magyarország)
A Simorág Táncirkusz nem csak meséivel varázsolja el a közönségét, de interaktív játszóházuk során a legbátrabbak a zsonglőrködés tudományát és gyakorlatát is elsajátíthatják. A foglalkozás mindenki számára nyitott, aki szeretne mutatványos képességeket ellesni. Többféle zsonglőreszközt kipróbálhatnak a résztvevők, kicsik és nagyok egyaránt önfeledten szórakozhatnak, próbára tehetik ügyességüket, kitartásukat és egyensúlyérzéküket.

20.00 óra
Textúrák
vetített tárlat (Magyarország)
A különleges vetítés során a hazai bábművészet negyedszázados képtárában lapozgathatunk. A képek narratívája a 21. század magyar bábművészetének több száz fotójából álló képfolyam. A képdramaturgia fókusza az esztétikai, a színházi formanyelv sokszínű textúrája. A képtár keresi a mitológiai és a kortársi létezés metszeteit, a képzelet határát is meglepő átmeneti terek és testek megértésére törekvő folyamatokat. Az alkotók a 13 magyarországi bábszínház archívumából válogatták a galéria képeit. A tárlat szakmai kurátora Láposi Terka.

20.50 óra
Ágoston Béla: Hungariano
világzenei koncert (Magyarország)

Ágoston Béla: Hungariano

Ágoston Béla formációiban a hagyományt ötvözi a modern hangzással, legyen az "Oltári dudaszó" vagy a karibi Steel drum hangzás cimbalmosítása. Felcsendülnek a Versi Varsa kortárs gyerekversei, a Zuboly szórakoztató mixei, a Gauditórium betyárballadái. Latinos lüktetése miatt kapta az est a Hungariano címet.

15.00-19.30 óra
Tekergőtér
ügyességi játékok (Magyarország)

A Tekergőtér egyedi tervezésű és kivitelezésű játékok gyűjteménye. Olyan játszótér, ahol a gyerekek és játékos kedvű szüleik  egyaránt jól szórakozhatnak és próbára tehetik ügyességüket. Ezen a játszótéren lehet tekerni, forgatni, bökdösni, pöckölni, billenteni, fújni és főleg gurítani. A szabályok minden esetben egyértelműek, a sikerélmény és a jó hangulat garantált.
 
Az eseményen promóciós célból fotó és videó készül. Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy feltűnhet minden résztvevő ezeken az anyagokon.

Erre az előadásra az interneten már nem foglalható jegy, csak telefonon vagy személyesen.
További műsorainkat megtekintheti ide kattintva.

Tovább az archívumhoz »
Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu