Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Kálvin tér 13. – Színházterem

Duda Paiva Társulat: Elfelejtett lények és elveszett ügyek

Utoljára frissítve: 2023. március 14.

Duda Paiva Társulat: Elfelejtett lények és elveszett ügyek

A Bábszínházi Világtalálkozó keretében a Figurák Háza című program fedi le a kortárs bábművészek bemutatását. Az Észak-keleti triolába, így a Vojtina Bábszínházba a holland Duda Paiva Társulat érkezik, aki gyerekelőadással készül a közönség számára, Egerben pedig bábművészek számára tart workshopot.

Duda Paiva Társulat

A Duda Paiva Társulat olyan tánc- és bábelőadásokat hoz létre, melyeket színházi terekben, fesztiválokon, kültéri helyszíneken, Hollandiában és nemzetközi szinten egyaránt megtekinthetnek az érdeklődők. Olyan asszociatív, narratív, általában szöveg nélküli produkciók alkotják az együttes repertoárját, melyek hatásának köszönhetően különböző korú, társadalmi hátterű és érdeklődésű emberek kerülhetnek egymáshoz közelebb.
A társulat törekvése Hollandiában és nemzetközi szinten is az, hogy átfogó módon dolgozzanak a tánccal és a bábokkal, mint teljes értékű, színházi eszközökkel. Technikáikat nem kötik határok, kísérletezéseik egyike sem beskatulyázható. Az együttes a folyamatos megújulásban hisz, előadásaikkal átlépik a földrajzi kötöttségeket, produkcióikat számos helyre utaztatják, és ők maguk is útban vannak a még ismeretlen közönséggel és új alkotókkal való találkozás felé. A Blind (Vak) című produkciójukat Melbourne-től Wuzhenig, New York-tól Tokióig játszották.

Elfelejtett lények és elveszett ügyek
-egy komolyan vicces történet-

Üdvözlünk Ut úr boltjában, ahol különleges növények és állatok kelnek életre. Találkozz az utolsó Dodóval és a varázslatos Tasmániai tigrissel, a kíváncsi Rino-val és a folyton buzgó húsevő növénnyel. Ut úr mindent szeret a boltjában, éppen ezért inkább nem ad el semmit. Mert hol vannak a dolgok, ha már nincsenek? És mi maradna Ut úrból, ha már nem lenne boltja?
Egy nap, amikor Hernyóné eljön a bérleti díjért, kiderül, hogy a kassza üres, de maga a bolt telis-tele van értéktárgyakkal. Ezért Hernyóné elhatározza, hogy kutakodik egy kicsit. Amikor szemet vet az állatokra, Ut úrnak mindent meg kell tennie, hogy megmentse a boltot. Szerencsére nincs egyedül: a lények fellázadnak, a növény pedig egy okos trükkel áll elő.

A Duda Paiva Társulat az Elfelejtett lények és elveszett ügyek című művében az ember és a természet közötti kapcsolatot mutatja be. Milyen szerepet játszunk a világban, és milyen döntéseket hozhatunk?

A Duda Paiva Társulat ifjúsági előadásaiban megelevenedik az a világ, amelyet a gyerekek rajzfilmekből és játékokból ismernek.

A nonverbális előadás időtartama: 60 perc
Ajánlott életkor: 6+ 
Helyszín: Vojtina Bábszínház, Színházterem (Debrecen, Kálvin tér 13.)
Időpont: 2023. május 20. (szombat) 15.00 óra
Jegyár:
1500 Ft/fő

 

Az eseményen promóciós célból fotó és videó készül. Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy feltűnhet minden résztvevő ezeken az anyagokon.

Szereposztás

Rendező:
Duda Paiva

Ötlet:
Tim Velraeds

Előadók:
Tim Velraeds
Cat Smits
Harriet Stroet
Josje Eijkenboom
Alexander Brouwer

Dramaturgia:
Kim Kooiman

Babák:
André Mello—Duda Paiva

Hangzásvilág:
Wilco Alkema

Fénytervezés:
Mark Verhoef

Látvány:
Daniel Patijn

Jelmez:
Atty Kingma

 

Erre az előadásra az interneten már nem foglalható jegy, csak telefonon vagy személyesen.
További műsorainkat megtekintheti ide kattintva.

Tovább az archívumhoz »
Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu