Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó 2022

Feltöltve: 2022. június 3.

A Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó (WSO) zárórendezvényére június 9-10-11-én kerül sor Debrecenben. Számos programnak a Vojtina is befogadó helyet biztosít, valamint két előadásunk is érintett a rendezvényen. A szakmai napról, amit június 9-én tartanak és amelyen Kiserdő előadásunk is fontos szerepet kap, egy korábbi hírünkből értesülhettek.
A szakmai nap után pedig június 10-én pénteken és 11-én szombaton mutatkoznak be a diákszínjátszó csoportok, aminek köszönhetően egy igazán pezsgő és színes program várható, amely programnak a Kölcsey Központon kívül a Vojtina is teret ad. A fesztiválra a hazai gyermekszínjátszó csoportok mellett minden esetben meghívnak határon túli magyar gyermekszínjátszó csoportokat is: idén 24 hazai mellett 4 határon túli csoport képviseli a Felvidék, Erdély és a Vajdaság gyermekszínjátszóit. A csoportok a Kölcsey Központban és a Vojtina Bábszínházban mutatják be előadásaikat.
A csoportok bemutatkozása után az összes résztvevőt szeretettel várjuk június 10-én este 20. 00-kor A libapásztorlány című mesejátékunkra, ami a Szabadtéri Színpadon lesz látható. (Az előadás elnyerte a X. Jubileumi Kaposvári Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén a legjobb mesejáték díját).

A Magyar Drámapedagógiai Társaság így ír a Találkozó fontosságáról és céljáról:

,,Hiszünk abban, hogy a gyermekszínjátszás az egyik legkreatívabb tevékenység, amely a gyermek személyiségét komplexen fejleszti, közösséget teremt, és a tevékenység során megtapasztaltatja a közös alkotómunka örömét. A gyermekszínjátszó csoportok közösségi léte, együttes tevékenysége a szociális fejlődést, a személyiség érését, a társadalomban betöltött szerep elsajátításának kreatív formáit teszi lehetővé.”

 

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu