4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov
Kövess minket:Akadálymenteshuen

Hírek

Vojtina Blog 1# - Költözünk!

Feltöltve: 2022. november 9.

Vojtina Blog 1# - Költözünk!

Az elmúlt pár napunk a költözés olykor nehézkes, olykor szép pillanatokat hozó munkálatairól szóltak. Bábokkal, térelemekkel, installációkkal díszítjük a Kossuth utca 1. szám alatt található helyiségeket, hogy minél otthonosabban, bensőségesebben, melegebben tudjunk majd Benneteket fogadni, ha ellátogattok ide. No és persze két bemutatóra készülve ez koránt sem könnyű. A társulat minden tagjától kemény munkát igényel, hogy az Állatbarátságok november 10-i bemutatójához minden a legmegfelelőbb legyen a „fészkünkben”, a Vojtina Bábszínházban, és mindeközben a jövőhéten bemutatandó A halász meg a nagyravágyó felesége előadásunk próbafolyamata is zökkenőmentesen költözzön át az új deszkákra, a Kossuth utcai Szabó Magda Pódiumterembe.
Ahogy „öltöznek” a tereink, és egyre csinosabbak lesznek, úgy A halász meg a nagyravágyó felesége próbafolyamata is díszesedik, finomul, nemesedik. Izgalmas fényekkel, díszletekkel, és természetesen új művészi elemekkel is gazdagodnak a jelenetek.
Reschofsky Gyuri kollégánk, a darab szereplője osztotta meg velünk gondolatait a költözés folyamatáról:

Vojtina Blog 1# - Költözünk!

Évek során az ember megtanulta, hogy az újtól nem feltétlenül kell félni. Még jó is kisülhet minden változásból - ez a kiindulási alap. Aztán, neki kell vágni, kipróbálni, s a helyzet, és a körülmények adta lehetőségeket jól kell kihasználni, előnyünkre formálni.
Ezzel együtt, - koromnál fogva(?) - kissé elkényelmesedve szerettem és szeretem a Vojtina főhadiszállást a Kálvin téren.
Ám a Kossuth u 1., a ,,Pódiumterem” – ahogy hívták anno – fiatalkorom számos gitáros fellépésének, sikereinek is nagyszerű helyszíne is volt. Ahogy mondani szokták: ,,ha ezek a falak mesélni tudnának”!? Mindig is kis cukordoboznak gondoltam,….most is az! A hangulata, emberi méretei, tágas terei, de a kis öltözők meghittsége is meleg, otthonos hátteret biztosít a próbákhoz. A hangulatunk pedig mindig és alapvetően derűs, nagyszerű itt is dolgozni ebben a környezetben.

Alig várom a gyermekzsivajt, ami megtölti majd a tereinket! Mert már épp csak ez hiányzik, de nagyon!

Színháztermi előadás:1.500 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.500 Ft / fő
Felnőttelőadás:1.500 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.000 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.200 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.200 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu