Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Vendégelőadás – Fényeskedjék neki
A Káva Kulturális Műhely vendégjátéka

Feltöltve: 2022. április 28.

Május 4-én és 5-én a Fényeskedjék neki című színházi nevelési előadás érkezik hozzánk. A budapesti Káva Kulturális Műhely egy olyan előadást hoz el a debreceni középiskolásoknak, amivel közös vitára és gondolkodásra hívja őket.

Egy fiatalember elveszti az édesapját.
Mindenki másképp gyászolja őt.
A fiú nem tudja, mitévő legyen…
Ez eddig a Hamlet is lehetne. De nem az.

A Káva 1996 óta egy független színház, melynek feladata és célja olyan előadások, színházi akciók, komplex drámaprogramok létrehozása, melyek középpontjában a részvételiség áll. A műhely elsősorban a fiatal résztvevőket hozza helyzetbe. A Káva felkerült az Edison100 listára, amely olyan kezdeményezéseket gyűjtött egybe, melyek innovatív módon fejlesztik a gyerekeket az iskolai kereteken túl.

A komplex színházi nevelési előadás (Theatre in Education – TiE) olyan színházi nevelési program, amelyben a színház eszközeivel elkészített jelenetsorok és a hozzájuk kapcsolódó beszélgetések, valamint interaktív munkaformák révén megvalósuló feldolgozás-továbbgondolás dramaturgiailag szerves egységet képez. Az előadások témája mindig valamilyen erkölcsi / társadalmi probléma, ami az embert mint a jelenben élő közösségi lényt vizsgálja. A többszempontúság, a több nézőpontból való vizsgálódás elkerülhetetlen. Az alkotók fórumot hoznak létre, ahol egyeztetni lehet a véleményeket, ütköztetni a gondolatokat annak érdekében, hogy párbeszéd alakuljon ki a résztvevők között. 

Vendégelőadás – Fényeskedjék neki
Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu