4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov
Kövess minket:Akadálymenteshuen

Hírek

Vasárnap irány a Tisza!

Feltöltve: 2022. november 21.

November 27-én, vasárnap 10.00 órakor A halász meg a nagyravágyó felesége című új előadásunkat tekinthetitek meg a Kossuth utcai 1. szám alatti Szabó Magda Pódiumteremben. Új, átmeneti játszóhelyünk terei már megteltek bábokkal, fényekkel, már csak a gyermekzsivaj hiányzik belőlük. Szeretettel várunk mindenkit!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Kossuth utca 1. szám alatt található Szabó Magda Pódiumterem pénztárában technikai okok miatt egyelőre csak készpénzt tudunk elfogadni. Amennyiben bankkártyával vagy OTP SZÉP kártyával szeretnétek fizetni, ezt a Vojtina Bábszínházban, a Kálvin tér 13-ban tudjátok megtenni.
Köszönjük a megértéseteket!

Vasárnap irány a Tisza!
A halász meg a nagyravágyó felesége

Te mit kívánnál, ha lenne három kívánságod? 
Halász Péter és a felesége egy Tisza menti kis faluban tengetik a mindennapjaikat egy szem fiuk társaságában. Halász Péter halászatból tartja el a családját, de a fogás napról napra szerényebb – Halászék adóssága viszont egyre nagyobb. Egy nap Halász Péter egy partra vetődött halacskát talál a folyóparton. Megsajnálja és visszadobja őt a vízbe. A habokból kisvártatva a Halkirály emelkedik ki, és jótettéért megjutalmazza Pétert három kívánsággal. A halász családja anyagi biztonságát kéri a Halkirálytól, de amikor Péter felesége megneszeli, hogy maradt még kettő kívánságuk, ennél jóval többet akar… 
A halász meg a felesége izgalmas történet az emberi mohóságról és telhetetlenségről. Széles körben ismert és közkedvelt mese, többek között olyan neves írók dolgozták fel korábban, mint a Grimm testvérek vagy Alekszandr Szergejevics Puskin. 
A Vojtina Bábszínház előadása magyarországi környezetbe helyezi a történetet, felhívva a figyelmet a magyarországi folyóvizek pusztulására. 
Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

,,Ez a szerep abszolút megfelel az árnyoldalak integrálására. Az ember nem igazán szeret szembesülni a negatív oldalával, a hiányosságaival, a gyarlóságaival, én legalábbis nagyon sokáig így voltam ezzel. De most úgy látszik, hogy itt az ideje, és van alkalmam ezt megélni a karakter által is. (…) Általában úgy szoktam dolgozni és létezni, hogy a figurában lévő érzelmi amplitúdók átfutnak rajtam, megtörténnek bennem. Ez nem tudatos, egyszerűen egy alkati dolog, hogy így működöm. Egy mesei sűrítésben azonban mindezt megengedni magadnak—hogy egy borzasztóan erős bűntudatot átélj
—viszont nem lehet. A mese végén például, amikor az asszony belátja, hogy a kapzsisága hová juttatta őt és családját, a Halkirályt kéri: ,,könyörgöm, mentsd meg a fiamat.” Ha ezt teljes mértékben átérezném, és azzal a töltettel mondanám a szöveget, akkor annak csúnya sírás lenne a vége. Ebben az esetben tehát hagyok egy egészséges távolságot a lényem és a karakter között.” (Nagy Mónika, a feleséget alakító színésznő, interjúrészlet)

Színháztermi előadás:1.500 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.500 Ft / fő
Felnőttelőadás:1.500 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.000 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.200 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.200 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu