Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Vasárnapi előadás - A halász meg a nagyravágyó felesége

Feltöltve: 2023. május 2.

Kedves Közönségünk!

Sajnálattal értesítünk titeket, hogy május 7-én, vasárnap délelőtt 10.00 órakor a Kossuth utca 1. szám alatti Szabó Magda Pódiumteremben A halász meg a nagyravágyó felesége című előadásunk betegség miatt elmarad!

Nagyszínpadi előadásainkra május 14-ig még a Kossuth utca 1. szám alatt  várunk Benneteket a megszokott nyitvatartással (h-p: 9-12.30 és 13-17, vasárnap: 9-12), ahol készpénzes és bankkártyás fizetésre is lehetőség van.
Vasárnapi előadásainkra csütörtök éjfélig foglalhatók jegyek telefonon (20/964-9575) és honlapunkon (www.vojtinababszinhaz.hu), mely jegyeket péntek 12.00 óráig tudtok átvenni, megvásárolni a jegypénztárunkban. Amennyiben péntek 12.00 óráig nem történik meg a jegyátvétel, a foglalt jegyeitek felszabadulnak. Minden héten péntek délután 17.00 óráig honlapunkon fogjuk jelezni, hogy az aktuális vasárnapi előadásra az előadás előtt hány szabad jegy vásárolható meg. 

Vasárnapi előadás - A halász meg a nagyravágyó felesége
A halász meg a nagyravágyó felesége

Te mit kívánnál, ha lenne három kívánságod? 
Halász Péter és a felesége egy Tisza menti kis faluban tengetik a mindennapjaikat egy szem fiuk társaságában. Halász Péter halászatból tartja el a családját, de a fogás napról napra szerényebb – Halászék adóssága viszont egyre nagyobb. Egy nap Halász Péter egy partra vetődött halacskát talál a folyóparton. Megsajnálja és visszadobja őt a vízbe. A habokból kisvártatva a Halkirály emelkedik ki, és jótettéért megjutalmazza Pétert három kívánsággal. A halász családja anyagi biztonságát kéri a Halkirálytól, de amikor Péter felesége megneszeli, hogy maradt még kettő kívánságuk, ennél jóval többet akar… 
A halász meg a felesége izgalmas történet az emberi mohóságról és telhetetlenségről. Széles körben ismert és közkedvelt mese, többek között olyan neves írók dolgozták fel korábban, mint a Grimm testvérek vagy Alekszandr Szergejevics Puskin. 
A Vojtina Bábszínház előadása magyarországi környezetbe helyezi a történetet, felhívva a figyelmet a magyarországi folyóvizek pusztulására. 
Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

,,A népmese egy jó értelemben vett általános történet, amihez sokféle fogódzója lehet a befogadónak. Az ember igyekszik megtalálni benne azt, ami őt foglalkoztatja. Engem ebben a mesében rettenetesen érdekelt a hatalom, ami jelen esetben a pénz. Erről nagyon szeretek beszélni, vagy egyáltalán gondolkodni, hogy ez hogyan torzítja el az ember személyiségét. A feleség figurájában mindenképpen van egy személyiségtorzulás-történet.
A másik téma, ami szintén a népmese sajátossága, hogy az ember és a természet közös létezését hogyan tudjuk tönkretenni, és annak milyen következményei vannak. Olyan, mintha ez a zöld téma egy nagyon kortárs dolog lenne, pedig a népmesék a kezdetektől fogva foglalkoznak ezzel: hogy az ember és a természet hogyan tud egyensúlyban létezni. Ez a kettő érdekelt engem, erre a két fókuszra épül az adaptáció.” (Markó Róbert, az előadás rendezője, interjúrészlet)

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu