Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Tavaszi rítusjáték

Feltöltve: 2023. május 21.

Május 22-től 26-ig a Kálvin téri székházunkJátszószínházában játsszuk a ,,Szíp kerekek, forogjatok!” című rítusjátékunkat.

Pünkösdkor nászát üli minden a teremtett világban. Az ég kapui kinyílnak, a fény szinte felszív, felemel minden lent, földön lakót a magasba. S kikből lesz a királyi pár? Harmatszedés, fésülködés, bothúzás, kakasütés, zsákban futás izgalmai után eldől, kik alkalmasak rá.
Az előadást 3 éves kortól ajánljuk!

Tavaszi rítusjáték

,,Napjainkban nagyon érdekel, hogy ma a társadalom, a közösségek miket tekintenek átörökítésre méltó értéknek, és milyen módon megy végbe az átörökítés, hagyományápolás, hagyományőrzés, illetve újak teremtése hogyan történik. Szerintem lokális közösségek még ma is igénylik a hagyományokat. Ez pedig a Vojtina Bábszínházban teret kapott. A közösségekben továbbéltethető szokások, a kételyek nélküli természetességgel elfogadott hagyományelemek, az átlelkesítő közösségfenntartó dramatikus játékok elfogadásával természetes közeget tudunk biztosítani a hagyományos műveltségünk és a kortárs világ kultúrája között. Az áthagyományozás tulajdonképpen tudásmegőrzés, és ennek folyamatához a szín-, dráma-, bábjáték remek eszköztár.” 

(Láposi Terka, a rítusjátékok rendezője, interjúrészlet. A teljes interjút itt olvashatjátok.)

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu