Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

,,Nyitni kék, nyitni kék, nyitni kék”!

Feltöltve: 2023. február 23.

2023 márciusában új, tavaszi tematikájú kiállítást nyitunk, melyre mindenkit szeretettel várunk Kossuth utcai bázisunkon! 
2022-2023-as évadunk következő kiállítása a tavaszt hozó, azt csalogató hangulatban épült. Társulatunk a tavaszi melegedést, a napsütést várja, ekkor ugyanis visszaköltözhetünk szeretett székházunkba a Kálvin térre. 
A költözésig viszont még hetekig az ideiglenesen, a Kossuth utcai épületben kialakított játszóhelyen várjuk közönségünket. Ez az építészeti tér sokban más, mint a jól megszokott bábosházunk. Szokatlanul magas, tág folyósóin a hang úgy terjed, mint kint a mezőn a szellő, a bábjaink sok esetben liliputi méretűeknek tűnnek a méltóságteljes hangulatot árasztó hatalmas falak előtt. A tavaszt várva éppen ezért a bábraktárunk csodás bábjaiból „Nyitni kék, nyitni kék, nyitni kék”! - címmel játékos felületeket alakítunk ki. Márciusban a tavaszzsongó játszóterét idézzük meg. 
„Nyitni kék, nyitni kék, nyitni kék”! – A tavaszt érezve az egyik legismertebb madarunk, a széncinege énekel így, akinek elnevezései éppen olyan tréfásak, mint énekének ritmusa: küncsics, tökcinege, szegcinege, tükrös cin, szenes cin, cince. Nevéhez és dallamhangjához illik természete is, hiszen Hermann Ottó (ornitológus) szerint a széncinege dolgos, hangos, mindig jókedvű, aki hajnaltól napestig énekével folyton munkálkodik. 
Szabó Lőrinc is szerette e madár énekét, meg is énekeltette Nyitnikék című versében: 
,,Nyitni kék! Ébred
a hegy, a völgy,
tudom, mire gondol
a néma föld.”
Szabó Lőrinc (1933): Nyitnikék (részlet)

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu