Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Szőlőszem Kálmán vendégelőadás

Feltöltve: 2023. május 2.

A 10. Színházi Olimpia keretében elsőként Écsi Gyöngyi felvidéki mesemondót látjuk vendégül a Vojtina Bábszínházban, akit már nagyon várunk! 
Gyöngyi Szőlőszem Kálmán című meséjével érkezik hozzánk, amit május 8-án, 9.30, 11.00 és 14.00 órától is láthattok a Kossuth utcai Pódiumteremben.

Szőlőszem Kálmán vendégelőadás

Megszületni isteni ajándék, hát még akkor, ha az emberfia egy szőlőszemből születik.
Kálmán és Boriska mindketten szőlőszemből születnek, testvéries és szerelmetes kapcsolatukra ezer veszély leselkedik.
Megharcolni a rendkívüli élet küldetését és egyediségét nem könnyű feladat. A mese a szőlő- és szüret-szokáskör tárgyi elemeit használja fel a meseelőadásban és interaktív közreműködést kínál fel a közönségnek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A palóc nyelv és élő népzene egy valósabb, léleknyitogató közegbe hívja be a nézőt.
Az előadást 3 éves kortól ajánljuk! 

,,A mesének saját energiatere, saját élete van. Ha az egy jó mese, akkor megáll a maga lábán és rögtön megragad. Ebben nem én vagyok a fontos: én csak egy közvetítő vagyok, aki el akarja mondani a történetet. A lényeg az, hogy keressük azt, ami igaz. Minden felfordult világban rejlik valamiféle rend. Van-e lehetőség boldogabban, jobban, igazabban élni? A belénk teremtett rendet kell keresnünk, és erre a művészet, a mese nagyon jó. Elénk tárul egy világ, amiben ugyanúgy elromolnak dolgok, mint az életben, de valamitől megjavulnak! A mese szabadságot, lehetőséget ad arra, hogy együtt keressük ezt a rendet!” 
(Écsi Gyöngyi, interjúrészlet)

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu