Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Paradicsomjáték - karácsonyvárás

Feltöltve: 2023. november 20.

Beköszöntött a téli szertartásjátékok ideje a Vojtinában. A Paradicsomjáték című mulatságban vidám karácsonyváró rítusjátékra hívjuk a három év feletti gyerekeket a bábszínház Kossuth utca 1. szám alatti Fényes termébe. „Ez a lecsendesedés időszaka, amikor annyira csökken a fény a mindennapjainkban, hogy érdemes kicsit befelé tekintenünk” - ajánlja a rítusjátékot Láposi Terka művészeti vezető. 
„A Parasztbibliában nagyon szép történeteket találtunk a teremtés és a karácsonyi születés kapcsolatáról. A Paradicsomjáték ezek segítségével az adventi várakozásra készít fel, valódi mulatozás, nevetgélés élő zenével, gyönyörű, a folklórból beemelt archaikus szövegelemekkel. A történetben a szoknyás ördög tréfál meg minket az Ádám és Éva teremtése előtti világban, míg eljutunk a Fény, Jézus születéséig. A foglalkozások sorában innen haladunk majd decemberben a betlehemes szakrális játékok felé.”
Hogyan és miből teremtette meg a Jóisten Évát? Ádám fejebúbjából, a kalapjából, vagy épp a bordájából? Hogy esik szerelembe Ádám és Éva? A civódásaikból hogyan lesznek igazi szerelmespár? Ezekre a kérdésekre is választ kapnak a gyerekek a rítusjátékból, miközben a profán történetekben ráismerhetnek a maguk világára is. Együtt táncolva és énekelve a színészekkel az is kiderül, hogy ki gyarapítja a csintalan ördögök és ki a szelíd angyalok csapatát. A foglalkozást november 15. és 29. között számos alkalommal játsszuk!
A szertartásjáték szereplői: Magi Krisztina, Majer Tamás, Csarkó Evelin, Kapusi Orsolya, Jeremiás Ádám és Bakos Dániel.
Az előadást 3 éves kortól ajánljuk!

Paradicsomjáték - karácsonyvárás
Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu