Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Új taggal bővült társulatunk

Feltöltve: 2022. április 11.

Oláh-Bebesi Bori 2022 márciusától a Vojtina Bábszínház főállású dramaturgja. Napjaink kortárs bábszínházának jogos elvárása, hogy a minőségi és sokirányú alkotói feladatok megoldását egy dramaturg is segítse. Egy dramaturg, aki írja bábszínházunk híreit, az előadások ismertetőit, aki minden színházi szöveget gondoz és a bábszínház arculatának, évadának, alkotói folyamatainak tanúja, figyelője, hozzászólója. Az előadásokhoz kapcsolódóan a művészekkel interjúkat készít, háttéranyagokat dolgoz fel, nyomon követi a próbafolyamatokat, és segít a bábszínház múltján, jelenén és jövőjén is gondolkodni. 

Bori 2016-tól 2021-ig a Színház-és Filmművészeti Egyetem színházi dramaturg szakán tanult, majd diplomáját 2021 októberében Ludwigsburgban, az Akademie für Darstellende Kunst Baden-Württemberg dramaturg szakán (Academy of Performing Arts Baden-Wuerttemberg) szerezte meg.

Dolgozott független- és kőszínházban, bábszínházban, kísérletező színházi nyelvvel, interaktív színházi társasjátékon, dokumentarista színházi projekten.

Most futó munkái között szerepel például a Trafóban látható A nagy Ibsen-vizsga (rendező: Tarnóczi Jakab- a vizsga elnyerte a kecskeméti Szín-Tár Fesztivál fődíját), a budapesti Örkény Színház Stúdiójában látható Protest-Út a forradalomhoz című színházi társasjáték (rendező: Kabdebon Dominik).
A Kabóca Bábszínházban pedig egy izgalmas munkába fogott bele Nagy Viktória Éva bábrendezővel, ahol is felnőtteknek szóló bábetűd sorozatot készítenek a következő másfél év alatt.

Új taggal bővült társulatunk
Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu