Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Gyuri Nívódíjat kapott!

Feltöltve: 2022. június 23.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vojtina Bábszínház Nívódíjjal jutalmazta társulatunk oszlopos tagját, Reschofsky Györgyöt, aki a színházunkban való évtizedek óta végzett magas színvonalú munkájával érdemelte ki az elismerést. 
Gyuri 1990-től meghatározó tagja a társulatunknak. Számtalan nagyszerű alakítással, színpadi zenével járult és járul hozzá előadásaink sikereihez. Csodálatos hangjával és muzikalitásával és csodálatos személyiségével mai napig elvarázsolja a családokat az eseményeinken. 
Gyuri az egyik alapítója a Vojtina Zenekarnak és több mint 25 darabhoz írt zenét, zeneszerzőként jegyzi például a Csipkerózsika, a Többsincs Királyfi, a Bábabukra, a Brémai muzsikusok vagy a Ki hol lakik? előadásokat. 
Az idei évadban is láthattátok jópár előadásunkban, például a Vas Laci, az Iciri-piciri mesék, a Cirkusz Minimus! előadásainkban, vagy éppen a Maskarádé játékunkban. 
2004-ben Debrecen Megyei Jogú Város Képviselőtestülete Csokonai-díjjal jutalmazta a kulturális élet, a művészetek terén kimagasló alkotó tevékenységéért.
Megbízható, profi, lelkes és örökifjú tagja ő a mi kis csapatunknak, aki nem csak szakmailag, hanem emberileg is példakép lehet mindenkinek. Gratulálunk Gyuri! 
Nagyon büszkék vagyunk rád és hálásak, hogy vagy nekünk!

„Szinte egész eddigi életemben azt csinálhattam, amit szeretek. Hét éven át éneket tanítottam általános iskolában. Egy szál gitárral számtalan óvodás és iskolás lurkónak énekelhettem és énekelhetek ma is. A Vojtinában a zene mellett egy másik szerelem is megtalált, a bábjáték, mely egyben a munkám is lett. Ez a hivatás nem könnyű, de nagyon szép és főleg boldogságos játszónak és nézőnek egyaránt. Csodálatos, hogy nap, mint nap gyerekekkel, gyerekeknek játszhatom, és persze olyan felnőtteknek, akik még büszkén őrzik és vállalják magukban a gyermeki lelkületet. Mert én ilyen vagyok.” – Reschofsky György

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu