Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Kemény Henrik kiállítás

Feltöltve: 2020. január 12.

2020. január 29-én töltené be
95. születésnapját
Kemény Henrik, a világhírű bábművész, Vitéz László játékos.
A Vojtina Bábszínházban tárlattal tisztelgünk előtte, melynek szokatlansága, hogy nem a Kemény Bábszínház bábos hagyatékából, hanem a fotóiból merítünk.

A "JÁTSZANI, JÁTSZANI, JÁTSZANI AKAROK!" - avagy Vitéz László vándorúton című kiállítást 2020. január 29-én (szerdán) 15.30-tól Dr. Puskás István, Debrecen város alpolgármestere és Láposi Terka, Kemény Henrik hagyatékának gondozója nyitják majd meg.
Valamint a megnyitón Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel előadásában részletet láthatunk Az elásott kincs című Vitéz László vásári bábjátékból.

 Egy általunk elképzelt és létrehozott fotóalbumot szeretnénk a közönség elé tárni, melynek központi figurája a Mester, Kemény Henrik, a zseniális művész, a magát sok rejtéllyel körbe épített ember. Minden képen őt látjuk, ő néz ránk, ő tesz-vesz valamit. Kemény Henrik szerette nézegetni hatalmas mennyiségű fotógyűjteményét, amelyet maga hozott létre. Azt nézegetve újra és újra élni akaró lendülettel kezdett a történetmeséléshez. S tudott is mesélni! Képszerűen, ízesen, hevesen, el-elkalandozva a megkezdett alaptól, szinte belezuhanva a képekbe.

A fotófal előtt „megszólalásra” bírjuk személyes tárgyaiból azokat, melyek életének ikonikus darabjai lettek: barna bábos bőrönd, mellyel beutazta a világot, kék köpeny, amelyben „bütykölt”, első bábja, melyet az édesapjától kapott, hokedli, amin gyerekkorában elérte a paravánt…
Tárlatunkon a fotók és tárgyak együttesét nézve a nézőben rajzolódhat meg az összkép.


Kemény Henrik sokszor, 87 évesen, életének utolsó évében is mondogatta, hogy „amíg a kezemet emelni tudom, játszani, játszani, játszani akarok!”


A kiállítás látogatható:
2020. január 30-tól április 9-ig
(hétfő-péntek: 8-17-ig, szombat – vasárnap: 9-12 óráig)

Kemény Henrik kiállítás

 

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu