4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov
Kövess minket:huen

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.

href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

huen

Hírek

Kecskeméten vagyunk! 3. nap

Feltöltve: 2022. június 14.

Harmadik napja vagyunk Kecskeméten, a 15. Magyarországi Bábszínházak Találkozóján, ahol Cirkusz Minimus! és Vas Laci előadásunk is szerepel a programok között.

Egyre jobban belemelegedünk a bábos találkozóba, kezd a fesztivál rendszere rutinná válni, hiszen a szállodában elfogyasztott reggeli után rögtön belevetjük magunkat az előadásokba, és későéjjelig nincs megállás, ilyenek a napjaink. Ahogy kijövünk az egyik előadásról, megyünk is a következőre. Út közben szembetalálkozunk kollégákkal, barátokkal, leállunk egy-két kedves szóra, egyszóval igazi fesztiválhangulat van, amit éjjel a jól megérdemelt lazítás és kötetlen együttlét zár.
Délelőtt A halhatatlanságra vágyó királyfi előadást néztük meg, ami egy végzős bábrendezőhallgató tantermi vizsgája. Nagyon jó humorú és igazán érzékeny produkció volt ez, érdekes volt figyelni a mese szórakoztató, de ugyanakkor mélyebb, elgondolkodtató rétegeit. A Kabóca Bábszínház Rómeó és Júlia előadásának a formanyelve az esti szakmai programban fontos szerepet kapott, hiszen az élő-és bábszínészi jelenlét mindig érdekes téma ebben a szakmai közegben. A nászéjszaka jelenet például biztos emlékezetes jelenet marad mindenkinek. A kolibrisek egy igazán fontos és érzékeny témát körüljáró előadással érkeztek. Az Emma csöndje egyszerre foglalkozik a környezetvédelemmel, és egy, az osztályába nehezen beilleszkedő kislány helyzetével.
A szakmai beszélgetés során részletesebben is kifejtették az előadásokat a különböző munkacsoportok. A melegtől és fáradtságtól ásítozó emberek aztán szépen átették magukat a sörpadok mellé, ahol aztán kedvesebben és lazábban, oldottabban lehetett együtt létezni. 
Mivel Cirkusz Minimus! és Vas Laci előadásunkat is bemutattuk már az első két napban, mostantól már csak élvezni fogjuk a fesztivál programjait. Sorra nézzük a többi bábszínház és bábos csapat munkáit, így hazautunkig nem jelentkezünk újabb élménybeszámolóval.
Éljen a Bábszínházak Találkozója!

Színháztermi előadás:1.200 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.200 Ft / fő
Felnőttelőadás:1.200 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:3.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.000 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu
Vojtina Bábszínház © 2022 Minden jog fenntartva!