Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Június 17. - Vörössipkások Nemzetközi Találkozója (1. nap)

Feltöltve: 2023. június 5.

VÖRÖSSIPKÁSOK NEMZETKÖZI TALÁLKOZÓJA
2023. június 17. (szombat) 9.30-20.00 óráig
(Nagyerdei Kultúrpark - Vidámpark területe, Sziget-kék Tematikus Játszópark, II. János Pál Pápa tér)
Ingyenes szabadtéri előadások minden korosztály számára!
 

II. János Pál Pápa tér

9.30 óra - Fővárosi Nagycirkusz: Átmentem —kötéltáncos performansz (Magyarország)
A performansz a Ködszínháznál lesz látható.
 

Nagyerdei Kultúrpark - Vidámpark területe

Az előadások a Vidámparkba megváltott jeggyel tekinthetők meg!
10.00 óra - Clive Chandler: Giant Punch and Judy — óriásbábos felvonulás (Egyesült Királyság) - A felvonulás az Elvarázsolt kastélytól indul.
10.30 óra - TrappTop Flotta: A Nap és a Hold elrablása — gólyalábas bábelőadás (Magyarország) — Elvarázsolt kastély előtt
11.00 óra - Clive Chandler: Punch and Judy —vásári kesztyűs bábjáték (Egyesült Királyság) — Vitéz László Színpad
11.30 óra -  Bruno Leone: Pulcinella —vásári kesztyűs bábjáték (Olaszország) — Vitéz László Színpad
11.30 óra - Pelele Company-Paz Tatay: Don Cristobal katasztrofális udvarlása —vásári kesztyűs bábjáték (Franciaország) — Elvarázsolt kastély előtt
10.00-12.00 óra - Roberto di Lernia: Hordó Faust—bohóc előadás (Olaszország) — a Vidámpark teljes területén
15.00 óra - Art Prom-V.O.S.A Theatre: Halak (Csehország) és a Clive Chandler and Company (Egyesült Királyság) felvonulása - A felvonulás a Vidámparkon keresztül lesz követhető.
16.00 óra - Clive Chandler: Punch and Judy —vásári kesztyűs bábjáték (Egyesült Királyság) — Vitéz László Színpad
17.00 óra - Pelele Company-Paz Tatay: Don Cristobal katasztrofális udvarlása —vásári kesztyűs bábjáték (Franciaország) — Vitéz László Színpad

A ,,vörös sipka” a vásári bábosok és figuráik ismertetőjele, leghíresebb példa erre Vitéz László, akit szintén láthattok majd az eseményen. A Vidámpark a következő kedvességgel várja vendégeinket: mindenkinek, aki piros fejfedővel (legyen az sapka, kalap, kendő, stb.) jelenik meg a rendezvény alatt a Vidámpark bejáratánál, ingyen belépést biztosítanak.
 

Sziget-kék Tematikus Játszópark

17.00 óra - Lehőcz Zuzsa-Takács Dániel: Dobronka cirkusz, világszám! —bábelőadás (Magyarország)
18.00 óra - Bruno Leone: Pulcinella —vásári kesztyűs bábjáték (Olaszország)

 

Programjaink részletesen:

9.30 óra
Fővárosi Nagycirkusz: Átmentem
kötéltáncos performansz (Magyarország)
A komoly tradíciókkal bíró magyar cirkuszművészet hidat képez az emberek, a művészeti ágak, a múlt és a jövő között. Az „Átmentem” projekt arra hívja fel a figyelmet, hogy melyek azok az alapértékek, amelyeket bármi áron át akarunk menteni, és amiket át kell adnunk a következő generációnak. 

10.00 óra óra
Clive Chandler: Giant Punch and Judy
óriásbábos felvonulás (Egyesült Királyság)
A Punch and Judy játék több mint három évszázados múltra tekint vissza. E jól ismert figurák ilyen túlméretezett formában történő ábrázolása egyedülálló alkotás. Az ikonikus Mr. Punch-ot felesége, Judy és a Baba kíséri. A Baba hajlamos elszökni e kevésbé odaadó szülőpár elől, mert a felnőttek figyelmét sokkal inkább lekötik a környezetükben zajló események, mint kisbabájuk hogy- (és hol)léte.

10.30 óra
TrappTop Flotta: A Nap és a Hold elrablása
gólyalábas bábelőadás (Magyarország)
Két lisztes képű clown érkezik a térre. Hozzálátnak, hogy felépítsék az univerzum földi mását: létra, szalag és az égitestek jelképei az építőanyag. Mire elkészül, a gyerekek közreműködésével, a Fekete Lovas is megérkezik. Elrabolja Napot és a Holdat.
Vajon sikerül visszaszerezni?

Június 17. - Vörössipkások Nemzetközi Találkozója (1. nap)
Clive Chandler: Punch and Judy


11.00 óra és 16.00 óra
Clive Chandler: Punch and Judy
vásári kesztyűs bábjáték (Egyesült Királyság) 
Clive Chandler a hagyományos Punch and Judy show egyik legtehetségesebb játékosa, aki országos és nemzetközi hírnévnek örvend. A vásári bábjátszás a maga fanyar, de harsány angol humorával több, mint 360 éve szórakoztatja az angolokat és roppant népszerűségnek örvend Anglia szerte. Maga Chandler "professzor" több mint 30 éve mutatja be világhírű műsorát, és nagy tapasztalattal rendelkezik a mosolyra fakasztás művészetében.
 


11.30 óra és 18.00 óra
Bruno Leone: Pulcinella
vásári kesztyűs bábjáték (Olaszország)
Bruno Leone 1978-ban kezdte elsajátítani a "guarattelle" művészetét az utolsó nápolyi mestertől, és ezzel meg is mentett egy eltűnőben lévő hagyományt, ami egészen a középkori sétáló bábosokig és vásári akrobatákig nyúlik vissza. Pulcinella az utca embere, aki még a  halál elől is elmenekül, aki kigúnyolja a hatalmat és az arroganciát. Talán az teszi olyan vonzóvá ezt a figurát, hogy miközben bátornak látszik, megmutatja saját félelmeit és olyan emberi érzéseket jelenít meg, amelyek mindannyiunkban jelen vannak.10.00-12.00 óra
Roberto di Lernia: Hordó Faust
bohóc előadás (Olaszország)
Mindannyian átéltük már gyomrunkban a gondolatok, félelmek, hangulatok és érzelmek forrongását. Fausto a szemünk előtt nyitja ki nagy hasát: kigombolja a kabátját, sőt még az ingét is, hogy feltárja hatalmas bendője tartalmát előttünk. Mi lakozik ott? Egy színpad? Még világítás is van? És az előadás? Mindjárt kezdődik! Világszámok, hétköznapi események, káprázatos mutatványok – ezek láthatók a Belső Színházban.

Art Prom-V.O.S.A Theatre: Halak

15.00 óra
Art Prom-V.O.S.A Theatre: Halak
gólyalábas felvonulás (Csehország)
Az édesvizű folyók sodrásából és a tavak mélyéről szokatlan turisták látogatnak el hozzánk. Hatalmas testük kecsesen lebeg az utcákon és tereken.
A két óriási halbáb olyan, mintha egy cseh meséből lépett volna elő: vidám, színes és pajkos. Imádják a felvonulásokat, de szeretnek lebegni is, és az is lehet, hogy egy óvatlan pillanatban csak úgy odaúsznak hozzád.

17.00 óra
Pelele Company-Paz Tatay: Don Cristobal katasztrofális udvarlása
vásári kesztyűs bábjáték (Franciaország)
Don Cristobal, az öreg magányos embergyűlölő boldogan él hatalmas vagyonával. Ám egy álom kísérti egyébként nyugodt éjszakáit: ki lehet a titokzatos nő, aki megjelenik álmaiban? Don Cristobal eszeveszett keresésre indul. Meg kell találnia a Nőt! Hová vezetik őt a szerelem kanyargós ösvényei? Megtalálja a boldogságot? Képes lesz legyőzni az elkerülhetetlen végzetet?

Dobronka cirkusz, világszám!

17.00 óra
Lehőcz Zuzsa-Takács Dániel: Dobronka cirkusz, világszám!
bábelőadás (Magyarország)
Dobronka kisvárosának álmos utcáin régi plakátok foszlányai röpködnek. ,,Micsoda napok voltak azok, amikor az a világhírű cirkusz érkezett hozzánk…” - töprengett magában Vogeltanz Aladár, a dobronkai órásmester – „Bárcsak vissza lehetne tekerni az időt…” Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel a hajdani vándor mutatványosok által megalkotott és ápolt műfaj, a marionett cirkusz bája és szépsége előtt tiszteleg, élő muzsikával és a világ valamennyi csodájával!

 
Június 18-ai programunkról itt olvashattok bővebben.


Az eseményen promóciós célból fotó és videó készül. Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy feltűnhet minden résztvevő ezeken az anyagokon.

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu