Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Június 10. - Szivárványos nap

Feltöltve: 2023. június 5.

SZIVÁRVÁNYOS NAP
2023. június 10. (szombat) 15.00-20.00 óráig
Irodalom Háza udvara (Péterfia utca 28.)

A nap programjai 1500 Ft-os karszalag megvásárlásával tekinthetők meg, mely karszalag bármikori belépést biztosít a nap során. Jegyek elővételben a Vojtina Bábszínház (Kálvin tér 13.) pénztárában, vagy a rendezvény  napján 14 órától a helyszínen válthatók.

Az esőre való tekintettel az eseményt a Vojtina Bábszínházban (Kálvin tér 13.) tartjuk meg.

15.00 óra - Karromato: Facirkusz —marionettszínház (Csehország)
16.00 óra - Danny mesél: Kodzsugukila, a boszorkány — zenés bábelőadás (Magyarország)
17.30 óra - Méhes Csaba: Mimóka —pantomim (Magyarország)
19.00 óra - Fekete Bori és az Etnofon Zenei Társulás: Leánydícsérő —koncert (Magyarország)
15.00-19.00 óra - Ivan Gontko verklis produkció (Szlovákia)
15.00-19.00 óra - Tekergőtér —ügyességi játékok (Magyarország)

Eső esetén a programok a Vojtina Bábszínházban kerülnek megrendezésre.

Június 10. - Szivárványos nap
Karromato: Facirkusz


15.00 óra
Karromato: Facirkusz
marionettszínház (Csehország)
Akrobaták! Egzotikus állatok! Bohócok! Egy cirkusz tele fantáziával, energiával és meglepetésekkel. Az előadás a 19. századi klasszikus európai marionettszínház misztikus világát tárja elénk, speciális effektjeivel, szemet gyönyörködtető fa bábjaival és korhű zenéivel visszaröpít minket az európai bábjátszás aranykorába.
A Karromato-t 1997-ben Prágában alapították cseh, magyar és spanyol művészek, akik mind különböző színházi háttérrel rendelkeztek. Ezt a tudást egyesítették színházukban. Bábosként vagy bábkészítőként mindegyikük részt vesz minden produkció megalkotásában. A társulat az európai bábszínház klasszikus hagyományaiból merít. A zene, az egyetemes humor és az egyedi személyiséggel felruházott, kézzel készített bábok segítségével szólnak közönségükhöz szavak nélkül.

Danny mesél: Kodzsugukila, a boszorkány


16.00 óra
Danny mesél: Kodzsugukila, a boszorkány
zenés bábelőadás (Magyarország)
Az amerikai zenész, zeneszerző, mesélő és előadó Danny Bain 2010-ben érkezett Magyarországra, azóta számos gyerekelőadása született, melyekkel bejárta az országot.
Danny a Kodzsugukila, a boszorkány előadásban nyújtott kiemelkedő alakításáért a 2018. szeptemberi Kolibri Évadnyitó Fesztiválon elnyerte a Michel Indali-díjat.
Dzséli, a zenész és varázsló Afrikába repít minket, annak is a legkülönlegesebb szegletébe: saját kunyhójába. Zenélés közben meséli el Kalili és Szandzsi történetét, amely során megismerünk egy bátor ugróegeret, egy kecses gazellát és a könyörtelen Kodzsugukila boszorkányt. A mese során minden csoda valóra válhat, s mivel varázsló, aki muzsikál, még az is lehetséges, hogy valójában maguk a dobok beszélnek.

17.30 óra
Méhes Csaba: Mimóka
pantomim (Magyarország)
Mimóka egyfolytában játszik. Ha akarja, súlyemelő hatalmas izmokkal, ha akarja, tyúk, vagy béka, robotember vagy hős lovag. Vadászik a dzsungel mélyén, horgászik, autót szerel– és ehhez nincs szüksége semmire, csak egy üres színpadra.
Méhes Csaba a vizuális komédia hazai neves képviselője. Otthonosan mozog a színház, a tánc és a cirkusz világában is. Pályafutását a Dominó Pantomim Együttes stúdiójában kezdte. 1983 őszén már mint hivatásos pantomimművész, alapító tagja volt a Pingvin Pantomim Együttesnek. 1987-től megkezdte szóló pályafutását, és együttműködött számos független színházi társulattal, többek közt az Artus Stúdióval. A Brass in the Five rézfúvós kvintettel közösen az élő zene és a pantomim-komédia új útjait járja. Színházi munkái mellett gyakran dolgozik a cirkuszi világban, Németország legpatinásabb varietészínházaiban adott már elő, ahol a legkiválóbb artistákkal, komikusokkal léphetett színpadra. Előadásaival bejárta egész Európát, vendégszerepelt Új-Zélandon, Ausztráliában, Mexikóban, Egyiptomban.

19.00 óra
Fekete Bori és az Etnofon Zenei Társulás: Leánydícsérő
koncert (Magyarország)
Zenei rendező: Kiss Ferenc
Az Etnofon Zenei Társulás 1994-ben alakult Kiss Ferenc kezdeményezésére, aki azt megelőzően a nagy múltú és világhírű Kolinda és Vízöntő együttesek egyik meghatározó személyisége volt. Társaival olyan markáns, autonóm zenei stílust alakított ki, melyben egy ősibb, „édeni” létforma üzenetei vegyülnek a modern ember bonyolult élmény- és érzelemvilágával. Dalaik, hosszabb lélegzetű kompozícióik a tradicionális magyar folklór motívumaira épülnek. Leánydícsérő című előadásukban a folklór ihletésű, korszerűen hangszerelt dalok gerincét Kiss Anna szövegei adják. A közel egy órás dalciklusban másként rezdül a gyermeki, az asszonyi, az anyai lélek, más a szerelmes és a sirató nő, a "bandázó" lányok és a magány tónusa. A koncerten Kiss Anna zenés versein kívül felcsendülnek Kiss Ferenc korábbi slágerei.


15.00-19.00 óra
Ivan Gontko
verklis produkció (Szlovákia)
Ivan Gontko színész, dramaturg, 2009-ben megalapította saját bábszínházát, amelyet Tyjátrnak nevezett el.
,,A színház vándorszínház volt, mert akkoriban Nyitrán nem volt hol fellépni. A társulatban a nyitrai bábiskola legendás generációjának tagjai voltak jelen, akik alázattal tolták és húzták a szekeret Szlovákiában fel-alá. Nomád és vidám élet volt ez. Hét év nomádság után a színház, velem együtt is, lehorgonyzott a saját fészerében, és a különböző hullámvölgyek ellenére ma is ott van. Több mint harminc év alatt sok mindent megéltünk: néha felfelé, néha lefelé, de mindig volt elég közönség, akik eljöttek és megerősítették, hogy amit csinálunk, az érdekli őket. Jöjjenek hát, és nézzenek meg minket. Szívesen játszom.”

15.00-19.00 óra
Tekergőtér
ügyességi játékok (Magyarország)
A Tekergőtér egyedi tervezésű és kivitelezésű játékok gyűjteménye. Olyan játszótér, ahol a gyerekek és játékos kedvű szüleik  egyaránt jól szórakozhatnak és próbára tehetik ügyességüket. Ezen a játszótéren lehet tekerni, forgatni, bökdösni, pöckölni, billenteni, fújni és főleg gurítani. A szabályok minden esetben egyértelműek, a sikerélmény és a jó hangulat garantált.

Eső esetén a programok a Vojtina Bábszínházban lesznek megtartva.

Az eseményen promóciós célból fotó és videó készül. Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy feltűnhet minden résztvevő ezeken az anyagokon.
 

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu