hu en

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.

href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

huen

Hírek

Hétvégi programunk!

Feltöltve: 2021. szeptember 15.

Hétvégi programunk!

Most vasárnap indul A libapásztorlány és Az Égig Érő Fa maraton a Vojtina Bábszínházban! 
A szeptemberben és októberben sokszor visszatér a két alig játszott előadásunk a színháztermünkbe és a játszószínházunkba, ahol végre akadálymentesen megtölthetjük a nézőtereket.

A játszószínházunkban most vasárnap végre teljes nézőtérrel, minden érdeklődő gyerkőc láthatja a tavaly bemutatott Az Égig Érő Fa című előadásunkat 10.00 órától.

Egy paradicsomi kert közepén áll a Fa, melyet az öreg király birodalmában tetejetlennek ismer mindenki, mivel az égig ér. Vagy az is lehet, hogy az égen túlnan nőtt, hisz még senki fia nem látta a Fa csúcsát? A kertet a szépséges királykisasszony gondozza, aki egyik nap megfogadja, hogy amíg a világ világ lesz, ő nem megy férjhez. Amint ezt kigondolja, huss, lecsap fentről egy sötét fergeteg, s eltűnik a királylány. A nagy szomorúságban az egész ország búra hajtja a fejét, mígnem „Szervusz világ!” felkiáltással János a fergeteg nyomába ered, hogy visszahozza a földre a lányt. Nehéz útra indult, olyan nehézre, hogy többször segítségre szorul.
Mesénk a folklór hagyományok egyik legősibb rétegéhez tartozik, és mint ilyen, sorsfordító beavatási rítuselemekkel segíti a lány és János próbatételeit.

Az előadást 3 éves kortól ajánljuk!

Az Égig Érő Fa

Színháztermünkben ezen a napon 10.00 órától a tavaly bemutatott A libapásztorlány című előadásunkat láthatjátok. Ezt a darabot az előző évadban alig pár alkalommal játszottuk élőben, így még friss és ropogós! 

Egyszer mindenkinek útra kell kelnie a szülei nélkül. Mi történik, ha a széltől is óvott hercegnőt nagybeteg királyi édesanyja nem tudja elkísérni élete legfontosabb útjára: vőlegényéhez, a szomszéd királyfihoz? Mi történik, ha kénytelen egyetlen lányát annak nagyravágyó komornájára bízni?  Nos, az történik, hogy mire megérkeznek a vőlegény udvarába, addigra a komorna lesz a hercegnő, a hercegnő pedig a komorna – később pedig libapásztorlány. A királyfi pedig, mivel korábban nem ismerte jövendőbelijét, semmit sem sejt. A Grimm testvérek ismert meséje a felnőtté válás, az önállósulás története.

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

A libapásztorlány

Továbbra is várnak titeket a Piros Ajtók – Vitéz Lászlók találkája és a "Báb Jel, melynek sorsa van" kiállítások is. Előbbi október 15-ig, utóbbi szeptember 30-ig látogatható. 

FONTOS:
A jelenleg hatályban lévő jogszabályok szerint színházunk programjainak látogatásához NEM szükséges a védettségi igazolvány felmutatása. A színházunk műsorai így kötöttségek nélkül látogathatók. 
A kézfertőtlenítő berendezéseket továbbra is rendelkezésre bocsájtjuk, és fokozottan javasoljuk használatukat, hogy a lehető legbiztonságosabban élvezhessétek az előadásokat. 
Köszönjük!

Mindenkit szeretettel vár a Vojtina Bábszínház Társulata!

2021/2022-es évadajánló
Bábosházi soroló (szeptember)
Műsor és jegyfoglalás

 

Színháztermi előadás:1.200 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.200 Ft / fő
Felnőttelőadás:1.200 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:3.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.000 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu
Vojtina Bábszínház © 2021 Minden jog fenntartva!