Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Kiállítást nyitunk! - Formaragozás - játék a formákkal

Feltöltve: 2022. március 27.

Április 4-én délután nyílik meg Formaragozás kiállításunk! A Határátlépések című sorozatunk mostani tárlata a formákról gondolkozik, a formák határait, milyenségét kutatja és nyitja meg a kedves érdeklődők számára is. A kiállítást Láposi Terka, bábszínházunk Játszószínházának művészeti vezetője és Mózes Zoltán, az Artus társulat tagja, zeneszerző, előadóművész nyitja meg délután 15.30-kor.

Várunk Titeket szeretettel!

A HATÁRÁTLÉPÉSEK című kiállítássorozatunk harmadik állomása, mint az előzők is, formabontó megoldásokkal, látványelemekkel várja a nézőket. Már önmagában a fogalom továbbgondolható: formabontó, mint rendkívüli, szabálytalan, szokatlan, különös … 
Tárlatunk a játékosság határtalanságára, az átalakíthatóság szabadságára nyit teret, ahol geometriai, organikus, sík és plasztikus formák vetekednek a nekik szánt térben. Különös jelentőséggel bír a határvonal, amely vizuálisan választja el a formát a környezetétől. Szín, textúra, arány, fény, méret, pozitív – negatív tartomány egyvelege látható úgy, ahogy még sosem volt. Sosem volt? Igen, hiszen minden formaalkotás egyedi. A formát alakítani, formálni, igazítani érdemes. Számtalan formával kísérletezünk: konkréttal, elvonttal, hagyományossal. Keressük általuk a ritmust, az ismétlődések általi jelentésváltozást, a sokszorosodás általi egyensúlyt és az egyediséget. 
A híres francia építész, Le Corbusier szerint „egy igazi műalkotásban a forma a legfontosabb”. Vaszilij Kandinszkij, orosz festőművész szerint viszont „a forma tartalom nélkül nem egy kéz, hanem egy üres kesztyű, a művész ugyanúgy szereti a formákat, mint az eszközeit vagy a terpentin szagát, mivel ezek mind a tartalom szolgálatában álló fontos eszközök”.

A kiállítás látogatható: 2022. április 4. - május 02.

Kiállítást nyitunk! - Formaragozás - játék a formákkal
Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu