Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Bábszínházi világnap a Vojtinában!

Feltöltve: 2023. március 21.

A nemzetközi Bábművész Szövetség (UNIMA) kezdeményezésére 2003 óta március 21-én ünnepli a szakma és a közönség a Bábszínházi világnapot. 2014-ben a magyar nyelvű bábosok hagyományteremtő módon világnapi ünnepet indítottak el, amely a műfaj sokszínűségét hivatott megmutatni szokatlan körülmények között a határon innen és túl.Az eseménysorozat célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyar nyelvű bábművészetre, és annak sokszínűségére. Kezdeményezője és koordinátora a Budapest Bábszínház volt. Az ünnep keretében a Vojtina Bábszínháztársulata 2014-től kezdve különböző kültéri és nem megszokott helyszíneken mutatta meg magát: ezekről a nem mindennapi eseményekről számolnak be az alábbi fotók.

Sétáltattunk bábokat a piacon, az utcán, könyvesboltokban vagy éppen a villamoson leptük meg a gyerekeket bábjainkkal. Kulisszatitkokat osztottunk meg közönségünkkel, nyílt próbán mutattuk meg készülő előadásainkat. Manók, királyok, ördögökés boszorkányok világát nyitottuk meg előttetek, ahol jelmezbe bújhattatok és fényképeket készíthettetek tereinkben. Szabadtéri bábkiállítás, játékos hangszerbemutató, bábosok és bábjaik különböző járműveken, árnyjátékos performansz várta az éppen arra járó nézőket.

Sok kaland van mögöttünk, és most újabb izgalmas időszak előtt állunk: nagy energiákkal készülünk a 10. Színházi Olimpiára, amin belül a Bábművészeti Világtalálkozó keretében rengeteg színes programmal várunk benneteket. Mi már nagyon készülünk az olimpiára, reméljük, sokszor találkozunk veletek! A Színházi Olimpiáról honlapunkon olvashattok bővebben.
 

 

Bábszínházi világnap a Vojtinában!

 

 

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu