Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Kálvin tér 13. – Színházterem

Djabe – Koncert surround hangzásban

Flow & Witchi Tai To

Utoljára frissítve: 2019. január 17.

Djabe – Koncert surround hangzásban

2019. március 18-án (hétfőn) 19.00 órától Djabe és Android koncert lesz a Vojtina Bábszínházban.

A Djabe zenekar eljátssza a teljes Flow albumot.
Muck Ferenc, a Djabe régi tagja is közreműködik a koncerten, akinek segítségével a Witchi Tai To albumról is felcsendül több kompozíció.
Az Android zenekar pedig az újjászületett Édentől Keletre című lemezüket mutatja majd be.

Jegyek kaphatók a helyszínen és a jegymester hálózatában: www.jegymester.hu
Djabe és Android CD-vel kombinált kedvezményes áru jegycsomagok rendelhetőek a Djabe webshopjából:
http://djabe.hu/uzlet/


Program:
19:00 Android – Édentől Keletre lemezbemutató
20:00 Djabe - Flow &Witchi Tai To – surround koncert

2018 szeptemberében a Djabe nagysikerű koncerten mutatta be Flow című új albumát.
A siker egyaránt szólt a zenének, és a nem mindennapi élő surround hangzásnak.
A Flow külföldön is népszerű lett, több amerikai és európai meghívást eredményezett az együttesnek.
Közkívánatra a koncertet újra műsorra tűzte a Djabe zenekar, és eljátsszák a teljes Flow albumot. Muck Ferenc, a Djabe régi tagja is közreműködik a koncerten, akinek segítségével a Witchi Tai To albumról is felcsendül több kompozíció.
A Witchi Tai To eredetileg 1998-ban jelent meg, és 2000-ben megkapta az év World Music albuma címet. Az album 2015-ben került kiadásra surround hangzásban, és minden idők egyik legjobb térhatású Djabe lemeze lett. 2018-ban az Országos Hifi Show legnagyobb szenzációja volt a 20 éves jubileumra megjelent Witchi Tai To dupla vinyl lemez. A zenekar a legjobb hangzást valósította meg, az újrakevert analóg mesterszalagokról az Abbey Road Studios vágómérnöke Miles Showell készített félsebességen vágott nyomólemezeket. A két korong forgási sebessége 45 RPM, tehát tényleg a legjobb analóg hang hallható vissza a lemezekről.

Flow - a Djabe 2018-as stúdió albuma

A 2016-ban megújult Djabe zenekar első stúdióalbuma, a Flow 2018 májusában került a boltok polcaira, CD formátumban. A zeneanyagot a közönség és kritika egyaránt lelkesedéssel fogadta. A kiadvány a Djabétól megszokott módon megtartotta a rá jellemző sajátos stílusjegyeket, de Barabás Tamásék természetesen ezúttal is továbbléptek. Az új tagok hozzáadták nemcsak kiemelkedő hangszeres tudásukat, hanem sikerült a továbbépíteniük a Djabe jellegzetes zenei világát. A Barabás Tamás basszusgitáros Kaszás Péter dobos alkotta ritmusszekció szó szerint új alapokra helyezte a teljes megszólalást. Péter képzett és jellegzetes énekhangja üdítően és frissen hat a Djabe világában. Nagy János ezen a felvételen is bizonyítja, hogy nem véletlen tartják az egyik legkiemelkedőbb magyar billentyűsnek. A zenekarba sok éves kihagyással visszatért Koós-Hutás Áron napjainkra a magyar mezőny egyik legérettebb trombitásává vált és érezhetően felfelé ívelő pályájának még csak az elején jár. A számok nagyobb részét Barabás Tamás komponálta, három szerzemény viszont Égerházi Attila gitárossal közös munka. A Flow album összhatása hamisítatlan Djabe, köszönhetően elsősorban a Tamás által komponált, konkrét személyekre szabott szólamoknak, melyek együttesen folyamatosan biztosítják a védjegyszerű Djabe élményt. Másodsorban pedig a Barabás-Égerházi szerzőpáros közös darabjainak, melyekkel megidézték a kezdeteket: az ős-Djabe hangzást.
Barabás Tamás ezúttal is kiváló hangmérnöki munkát végzett, már a CD is világszínvonalon szólt, de természetesen kiadták az analóg mesterszalagról vágott audiofil vinyl változatot is. Magyarországon egyedülálló módon, kétsávos mesterszalagon is beszerezhető az album. A kiadványsorozatot DVD-Audio lemezzel koronázta meg az együttes, melyen High Definition audio felbontásban (24 bit/96 kHz) hallgatható meg a Flow surround és sztereó keverése.
Ennek a surround hangzásnak az élő bemutatójára kerül sor 2019. március 20-án a MOMkult színháztermében. A zenekar a nézőteret teljesen körbeépíti hangtechnikával, mely által a közönség egy gigantikus, csúcsminőségű házimozi rendszer kellős közepén érezheti magát.

Witchi Tai To – a Djabe magyar zenei díjas lemeze

Az 1998-as album Muck Ferenc – szaxofon, Sipos András – ének, ütőhangszerek, Barabás Tamás – basszusgitár és Égerházi Attila – gitár felállásban készült. A 20 éves jubileumi vinyl, és a 2015-ös surround megjelenést is megünnepeli a zenekar a márciusi koncerten. Olyan klasszikusok is felcsendülnek majd az albumról mint a Witchi Tai To, a Coffee Break, a Visions, és az Early Morning Snow stb. Muck Ferenc mellett a 2007-ben elhunyt Sipos András is újra együtt fog játszani felvételről Djabe régi és új tagjaival, hiszen a Witchi Tai To bemutatásában a Djabe jelenlegi teljes felállása részt vesz majd.

További információ: www.djabe.hu

 

Android – Édentől Keletre

Az Android együttes neoprog kategóriába sorolható progresszív rockot játsik. 2009-ben jelent meg az „Édentől Keletre” című, csak instrumentális műveket tartalmazó CD-jük. A lemez 10 éves jubileuma alkalmából a zenekar jelentősen áthangszerelte, és megújította az anyagot. Az újjászületett Édentől Keletre hamarosan megjeleni k CD és vinyl formátumban is. A koncerteken már ez az új verzió lesz hallható.

További információ: www.androidgroup.hu

A koncerten fellépő művészek:

Djabe
Barabás Tamás – basszusgitár
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek
Nagy János – billentyűs hangszerek
Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt
Kaszás Péter – dob, ének
Muck Ferenc – szaxofon

Android
Dudás János – gitár
Létmányi István - gitár
Mező Orbán – ütőhangszerek
Nikolin Zoltán – basszusgitár
Tőzsér József– billentyűs hangszerek

Erre az előadásra az interneten már nem foglalható jegy, csak telefonon vagy személyesen.
További műsorainkat megtekintheti ide kattintva.

Tovább az archívumhoz »
Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu