Műsornaptár >

Aktualitások

Hétvégi programunk
Feltöltve: 2017. december 10.
Hétvégi programunk

2017. december 17-én (vasárnap) a Mágyika, avagy az ördögök könyve című előadásunkat láthatjátok a színházteremben, a játszószínházba pedig Babusgatóra várjuk a legkisebbeket!

 

Támogatói belépők átadó ...
Feltöltve: 2017. december 9.
Támogatói belépők átadó ...

A Vojtina Bábszínház hitvallásához tartozik az esélyegyenlőség megteremtése, ezért idén másodszor olyan támogatói belépő pályázatot hirdettünk meg, mellyel Hajdú- Bihar megyei és debreceni szociálisan hátrányos helyzetű óvodás és kisiskolás gyermekcsoportok bábszínházba jutását segítjük támogatók segítségével .
46 intézményből 1784 támogatásra szoruló gyermekre vonatkozó pályázat érkezett be hozzánk, és nagy örömünkre szolgál, hogy minden pályázó gyermeket tudunk fogadni  az évadban egy alkalommal a bábszínházban.

Mesekönyvvel a gyógyulásért
Adománygyűjtő akció
Feltöltve: 2017. december 5.
Mesekönyvvel a gyógyulásért

Amikor odakint dideregve bújunk nagykabátunkba, és futunk mindennapi teendőink után, vágyakozva gondolunk arra, milyen jó is lenne bevackolni magunkat a melegbe, és kezünkben egy izgalmas könyvvel önfeledten elmerülni egy másik világban.
Jó időnként kiszakadni a hétköznapok mókuskerekéből, és újabb reményekkel szembenézni a ránk váró nehézségekkel. Menedéket jelenthet ilyenkor egy könyv, amely izgalmas történetével elvarázsolja az olvasót és hallgatót egyaránt.
 

Kiállítás a Kemény Bábszínház ...
Feltöltve: 2017. november 13.
Kiállítás a Kemény Bábszínház ...

2017. november 16-án (csütörtökön) 13.00 órakor nyitjuk meg kiállításunkat a Vojtina Bábszínházban A „fülemile füttye” - A Kemény Bábszínház fénykora címmel.
A tárlatot Balogh Géza, színháztörténész nyitja meg.
A kiállításhoz rendhagyó tárlatvezetés, valamint művészetpedagógiai foglalkozás kérhető a Vojtina Bábszínház szervezési osztályán.

Blattner Géza kiállítás a MODEM-ben
Feltöltve: 2017. november 13.
Blattner Géza kiállítás a MODEM-ben

A 20. századi európai avantgárd bábszínház és a hazai modern bábművészet megteremtője, a debreceni születésű Blattner Géza munkásságát, valamint a párizsi kortársak munkáit, az avantgárd művészet nagy korszakát mutatja be a Billentyűk című tárlat. Gyerekeknek és pedagógusoknak egyaránt felejthetetlen élményt kínál a MODEM általános és középiskolásoknak szóló, a tanmenethez szorosan köthető kiállítása, melynek megnyitója november 18-án, szombaton volt a MODEM 2. emeleti kiállítóterében.

A szivárványkapukon túl
Feltöltve: 2017. november 13.
A szivárványkapukon túl

A MODEM (Modern és Kortárs Művészeti Központ) BILLENTYŰK című tárlatával a 20. századi európai avantgárd bábszínház, valamint a hazai modern bábművészet megteremtőjének, a debreceni születésű Blattner Gézának állít emléket. A rendhagyó kiállításhoz a művész pályáját megidéző bábszínházi etűdök is tartoznak, melynek rendezőjével, Nagy Viktória Évával beszélgettünk.

Pályázati felhívás meghosszabbítva
Feltöltve: 2017. november 13.
Pályázati felhívás meghosszabbítva

A Blattner Géza kiállításhoz bábszínházi előadás- és művészetpedagógiai programsorozat is kapcsolódik. Mindezeken túl két tananyaghoz több szállal kötődő pályázatot is kiírunk. Az egyik Madách Imrétől Az ember tragédiáját veszi alapul, míg a másik a 10 év feletti korosztálynak szól, és végeredménye egy izgalmas jelmezes-művészeti farsang a MODEM-ben. A legjobb pályamunkákat beküldők értékes ajándékokkal lesznek gazdagabbak.

A hit és tudomány temploma az ...
Feltöltve: 2017. november 13.
A hit és tudomány temploma az ...

Mágyika, avagy az ördögök könyve című legújabb színháztermi előadásunk írójával és rendezőjével, Dió Zoltánnal beszélgettünk.

Legendás bábművészek kortársi ...
Feltöltve: 2017. november 12.
Legendás bábművészek kortársi ...

Míg bábszínházunk a vásári bábjátszás egyik kiemelkedő művészének Korngut Kemény Henriknek állít emléket A „FÜLEMILE FÜTTYE” – A KEMÉNY BÁBSZÍNHÁZ FÉNYKORA című kiállítással, a MODEM (Modern és Kortárs Művészeti Központ) a 20. századi európai avantgárd bábszínház, valamint a hazai modern bábművészet megteremtőjének, a debreceni születésű Blattner Gézának a hagyatékát mutatja be a BILLENTYŰK című tárlattal. Mindkét alkotó meghatározó személyisége a hazai bábművészetnek. Az életművüket bemutató kiállítások néhány napos különbséggel nyíltak, melynek rendezője, szervezője, kurátora Láposi Terka.   

Gyermekelőadás: 1.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás: 1.000 Ft / fő
Felnőttelőadás: 1.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet: 3.400 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Gyermekelőadás: 800 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás: 800 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13. +36 (52) 418-160 vojtina@vojtinababszinhaz.hu
Vojtina Bábszínház © 2016 - 2017 Minden jog fenntartva!