Műsornaptár >

Aktualitások

Mágyika BEMUTATÓ
Feltöltve: 2017. november 20.
Mágyika BEMUTATÓ

2017. november 26-án (vasárnap) 10.00 órától láthatja először a közönség a Mágyika, avagy az ördögök könyve című bábelőadásunkat.

A darab zártkörű szakmai bemutatójára november 25-én (szombaton) 15.00 órától kerül sor.

Kiállítás a Kemény Bábszínház ...
Feltöltve: 2017. november 13.
Kiállítás a Kemény Bábszínház ...

2017. november 16-án (csütörtökön) 13.00 órakor nyitjuk meg kiállításunkat a Vojtina Bábszínházban A „fülemile füttye” - A Kemény Bábszínház fénykora címmel.
A tárlatot Balogh Géza, színháztörténész nyitja meg.
A kiállításhoz rendhagyó tárlatvezetés, valamint művészetpedagógiai foglalkozás kérhető a Vojtina Bábszínház szervezési osztályán.

Blattner Géza kiállítás a MODEM-ben
Feltöltve: 2017. október 7.
Blattner Géza kiállítás a MODEM-ben

A 20. századi európai avantgárd bábszínház és a hazai modern bábművészet megteremtője, a debreceni születésű Blattner Géza munkásságát, valamint a párizsi kortársak munkáit, az avantgárd művészet nagy korszakát mutatja be a Billentyűk című tárlat. Gyerekeknek és pedagógusoknak egyaránt felejthetetlen élményt kínál a MODEM általános és középiskolásoknak szóló, a tanmenethez szorosan köthető kiállítása, melynek megnyitója november 18-án, szombaton volt a MODEM 2. emeleti kiállítóterében.

Pályázati felhívás meghosszabbítva
Feltöltve: 2017. október 6.
Pályázati felhívás meghosszabbítva

A Blattner Géza kiállításhoz bábszínházi előadás- és művészetpedagógiai programsorozat is kapcsolódik. Mindezeken túl két tananyaghoz több szállal kötődő pályázatot is kiírunk. Az egyik Madách Imrétől Az ember tragédiáját veszi alapul, míg a másik a 10 év feletti korosztálynak szól, és végeredménye egy izgalmas jelmezes-művészeti farsang a MODEM-ben. A legjobb pályamunkákat beküldők értékes ajándékokkal lesznek gazdagabbak.

Gergye Krisztián kiállítsmegnyitó ...
Feltöltve: 2017. október 6.
Gergye Krisztián kiállítsmegnyitó ...

Gergye Krisztián a kortárs táncélet egyik legmarkánsabb képviselője. Rendező, koreográfus, táncos és színész. Ő nyitotta meg a Billentyűk - Blattner Géza kísérleti bábszínháza az avantgárd Párizsban című kiállítást a MODEM-ben. Megnyitó szövege magával ragadott minket, több szempontból jelentősnek gondoljuk, ezért szeretnénk megosztani Veletek is.

Gratulálunk!
Feltöltve: 2017. október 6.
Gratulálunk!

Kollégánk, Ágoston Krisztina főszereplésével forgatott #SalveRegina című rövidfilm (rendezte: Muhr Anita) a legjobb diákfilmnek járó díjat nyerte a chilei Bestias Danzantes nemzetközi táncfilm fesztiválon.
Gratulálunk az alkotóknak!

Az anyaghasználat és a gondolati sík ...
Feltöltve: 2017. október 5.
Az anyaghasználat és a gondolati sík ...

Láposi Terkával A virágot lépő lány című legújabb játszószínházi kamara-előadás bemutatójának kapcsán beszélgettünk.

Baditz Dávid
Bemutatjuk új kollégáinkat
Feltöltve: 2017. október 4.
Baditz Dávid

1996-ban Budapesten született. Gyerekkorában Kemény Henrik Vitéz László előadásain keresztül szívta magába a bábművészet szeretetét. Csodálva nézte a bábelőadásokat, nagy hatással voltak rá egyúttal a debreceni ORT-IKI Báb és Utcaszínházi társulat vásári játékai is.  

Mercs Máté Péter
Bemutatjuk új kollégáinkat
Feltöltve: 2017. október 4.
Mercs Máté Péter

1993-ban látta meg a napvilágot Debrecenben. Általános iskolás korától fogva érdekli az irodalom, a versek, a színjátszás, gyerekként diákszínjátszó csoportba járt. Középiskolai tanulmányait a debreceni Ady Endre Gimnázium dráma tagozatán végezte. Művésztanárai többek között: Csikos Sándor, Várhalmi Ilona, Olasz Szabó Soma, Poroszlay Éva, Bögös Attila, Papp Melinda.

Gyermekelőadás: 1.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás: 1.000 Ft / fő
Felnőttelőadás: 1.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet: 3.400 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Gyermekelőadás: 800 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás: 800 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13. +36 (52) 418-160 vojtina@vojtinababszinhaz.hu
Vojtina Bábszínház © 2016 - 2017 Minden jog fenntartva!