Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Előadásaink a Nagyerdő Hetén!

Feltöltve: 2020. szeptember 11.


A Nagyerdő Hete rendezvény keretén belül 2020. szeptember 29-én, 30-án és október elsején, valamint 2-án a Nagyerdei Kultúrparkban játszik a Vojtina Bábszínház. 

A darabok megtekintésére csoportokat várunk. Az előadások ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek, amelyet telefonon az 52/418-160 vagy a +36 20/964-9575 számon tehetnek meg. Az előadás megtekintése után a csoportoknak lehetőségük lesz egy állatkerti látogatásra 900 Ft/fős kedvezményes belépő megváltásával. A kedvezményes jegyet az előadást követően keressék a Nagyerdei Kultúrpark jegypénztárában. 

A Vojtina Bábszínháztól három darabot láthatnak a kilátogatók, a Sej-haj pengettyű című  előadást, mely egy játékos kalandtúra a zene és hangszerek világába, a két évaddal ezelőtt bemutatott, azóta is nagy sikerrel játszott A csúnya kislány című kamaraelőadást és a Szerencsés János című kesztyűs bábjátékot, amelyeket a biztonságos szórakozás érdekében korlátozott nézőszámmal tartanak meg. 

Szeptember 29. (kedd)
9.30 és 11.00 órától 

Sej-haj pengettyű című előadás 
A zene betölti a körülöttünk lévő teret, körülvesz minket a dallamok, ritmusok láthatatlan
védőburkával. A zene különféle formái eltérő módon válaszolnak a csendre. A hangok áramát az emberi szemlélet és elhatározás, a hagyomány és megállapodás, a kultúra teszi zenévé. A zene ritmusa maga a tagolt idő, a részekre bontott mozgás.
Foglalkozásunkon kalandra hívjuk az énekelni, tapsolni, dobogni, hallgatózni tudókat. A fizikai „hangtártól” indulunk, majd végeláthatatlanul sok utat bejárva jutunk el a természet ritmusához, miközben csodás és rejtélyes hangszerek szólalnak meg. A szóló hangszerekről történetek vezetnek az úton, melyekhez számtalan izgalmas játék kapcsolódik.

A zenés túravezetők: Arany-Csató Dóra és Arany Zoltán 

A foglalkozásokat 2 és fél – 6 éveseknek ajánljuk!


Szeptember 30-án (szerda)
9.30 és 11.00 órától 

Csúnya kislány című előadás

Előadásaink a Nagyerdő Hetén!

Miért csúnya? Ki tartja csúnyának? Miért bujdosik el?
Miért találkozik a sünökkel? Miért segítenek neki a sünök?
Miért jó neki az erdőben? Miért segít a kicsi fának, a katicának és a madárfiókának? Ki a Szűcsék kisfia, és miért nőtt akkorára magas Izabella? És ki megy el a maszkabálra? 
Mennyi kérdés… Lássuk, tudunk-e mindre válaszolni!

A történet fontos nézőpontból tesz fel kérdéseket önmagunk és mások elfogadására.
A hívószavak: csúfolódás, kirekesztés, barátság, rend és rendetlenség.
Ki milyennek látja a másikat, mit okozhatunk azzal, ha rosszallásunkat meggondolatlanul folyamatosan a fejére olvassuk – ezen kérdések irányítják a mesénk szereplőit, no, és a csodák! Mert talán ezek is kellenek ahhoz, hogy egyszer csak másképpen cselekedjünk. 

Előadásunk játékossága az egyszerűséget, az adott életkorra jellemző szerepjátékok megélését hangsúlyozza. A látvány az otthon, vagy éppen az óvodai csoportszobában azonnal kialakítható és megvalósítható bábjátékra épül. Az egyszemélyes bábos játék erőssége a ritmus, a zenei effektekkel való diskurzus, a bábbá alakított gyermekjátékok míves mozgatása. 

Játssza: Magi Krisztina 
Muzsikus: Köllő Andrea

Az előadást 3 éves kortól ajánljuk!


Október 1. (csütörtök)
9.30 és 11.00 órától 

Október 2. (péntek) 
9.30 és 11.00 órától 

Szerencsés János avagy az ördög három aranyhajszála című előadás 



Hol volt, hol nem volt, egyik országban vagy másik országban, annak is a közepén vagy a szélén, itt vagy ott, volt egyszer egy szegénylegény. Úgy hívták: Szerencsés János. És hogy mit akart ez a Szerencsés János? Hát a király lányának a kezét. A király meg azt mondta, csak akkor adja a lányát a Szerencsés Jánoshoz, ha a Szerencsés János az ördög fejének a tetejéről három aranyhajszálat elhoz. Elindult hát a Szerencsés János egyenesen a Pokol iránt. Hogy odaért-e? Hogy az ördögöt megtalálta-e? Hogy a fejéről a három aranyhajszálat elhozta-e? Aki kíváncsi, járjon utána! A történetet paravános bábos játékban keltjük életre duda, mandolin, kaval, kantale és egyéb hangszerek kíséretében.

Játsszák: Telenkó-Oláh Tímea és Schneider Jankó 
Muzsikus: Arany Zoltán

Az előadást 3 éves kortól ajánljuk!  

A Nagyerdő Hete programjairól értesülhetnek a rendezvény Facebook eseményéből:
https://www.facebook.com/events/233613521420374

 

Szeretettel várjuk Önöket!

 

 

 

 

 

 

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu