Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Farsangnyitó Debreceni Dalidó
2019. január 12 - 13.

Feltöltve: 2018. december 13.

Debrecenben farsangot nyitni Dalidóval szoktunk. A vízkereszt utáni szombaton megelevenedik a céhes hagyomány, mesterek és inasok, inasjelöltek együtt ünnepelnek.
Szombaton a Kölcsey Központ termeiben 10 órától 18 óráig: Langaléta Garabonciások gólyalábas ceremóniája, Gryllus Vilmos koncertje, Duhaj koncert és a Sonus Ütőegyüttes farsangi koncertje is vár Benneteket!
Január 13-án (vasárnap) folytatódik a Dalidó a Vojtina Bábszínházban, 10.00 órától 13.00 óráig, ahol mi mással, mint mesével és játékkal múlatjuk az időt!

Mindenki kipróbálhatja magát a céhinasok játékaiban, majd pedig jöhet a mese Gulyás László Vándormuzsikus előadásában: a fonóbeli mesében egy legény házasodni készül, pont egy tucat szép lány lakik a faluban, s tucatból kettő a legszebb-legjobb. Nem tud dönteni a legény, kitalálja hát, hogy fonóversenyt rendez, s aki győz az lesz a felesége. Az ám, de a fonóversenyen eltörik a szorgosabbik lány orsója, de ahogyan az már lenni szokott: nincs veszve semmi, hiszen segít a "tündérdombon" lakó anyóka.
S ha már eldőlt, hogy ki lesz a menyasszony, kezdődhet a lakodalom a Vojtina  maskarásaival, ahová farsangi alakoskodókat is várunk: a kecskét a gazdaasszonyával, a táncoló medvét, a liliputi táncos párt. Néhány betyár is bebocsátást nyer, de a huszár a lovával bevágtat a vendégsereg közé és kiebrudalja a betyárokat!

A farsangi lakodalomba mindenkit elvárunk!

A Vojtina Bábszínházba a rendezvényre a belépőjegy kedvezményesen 500 Ft/fő!

 

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu