Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Táncszínházi vendégelőadások minden korosztálynak szeptemberben a Vojtinában

Feltöltve: 2018. augusztus 24.


Szeretettel várjuk
kisgyerekes családok,
bölcsődei és óvodai csoportok, középiskolai osztályok
(9. és 11. évfolyam között), általános iskolák felső tagozatos osztályainak (6. és 8. évfolyam között),
valamint szakmai érdeklődők jelentkezését a nálunk vendégeskedő különleges táncszínházi előadásokra!

Hogy mikor és mire
azt megtudhatjátok
a bővebben gombra kattintva!

 

Szeptember 10-én (hétfőn) 9.00 és 11.00 órától a Góbi Rita Társulat vendégeskedik bábszínházunk játszószínházában a Pici Bonbon című előadásával. Góbi Rita (a Magyar Táncművészeti Főiskolán diplomázott táncművész, koreográfus, táncpedagógus)  táncelőadását 2 és 5 éves kor közötti gyerekeknek ajánljuk. A programon egy 30 perces előadást 30 perc közös tánc követ.
Táncszínházi vendégelőadások minden korosztálynak szeptemberben a VojtinábanA táncelőadás játékos módon mutatja meg a legkisebbek számára az ajándékozást. Az ajándékozás különleges kapcsolatot képez az ajándékozó és az ajándékozott között. Az adás gesztusa fontos, és adni nem csak tárgyat, hanem élményt is lehet.
Zene, mozgás, kép harmonikus egysége vezeti a nézők figyelmét, akik közelről nézhetik és élhetik át az előadás apró csodáit.


Szeptember 11-én (kedden) 10.00 órától 13.00 óráig egy komplex táncszínházi nevelési előadáson vehet részt egy középiskolai osztály (9. és 11. évfolyam között) bábszínházunk színháztermében. A Nemzeti Táncszínház, a Duna Táncműhely és a Káva Kulturális Műhely közös produkciójának a címe Talpuk alatt. A foglalkozás 180 perc (egy szünettel).
Az előadás bemutatása: Egy Torontó közeli kisváros Közösségi Házában augusztus 20-án rendezvényt szerveznek a helyi magyaroknak az államalapítás és az új kenyér ünnepén. Erre az alkalomra a kanadai Rezeda Dance Company új műsorral készül.
Tamás, a csoport vezetője nehéz helyzetben van, mert az utóbbi időben sok táncos elhagyta a csoportot. Ebben az időszakban érkezik Magyarországról Bálint, az ifjú koreográfus, táncpedagógus. Tamás, a csoport vezetője nagy örömmel fogadja, ám a kezdeti örömök után egyre több a konfliktus, mivel, Bálintnak egészen más elképzelései vannak az új előadással kapcsolatban. Két világ, két világfelfogás, a néptáncról és a hagyományról (a hagyomány megőrzéséről, továbbörökítéséről) való két ellentétes gondolkodás csap össze a történetben.
Játékukban a hagyomány és innováció témakörét szeretnék megvizsgálni; a két fogalom feszültségéről egymás mellett / egymás nélkül / egymással örök harcban levéséről szeretnének közösen gondolkodni a fiatalokkal. A tánc médium, segít a központi kérdés minél érzékletesebb, árnyaltabb, több érzékszervet bekapcsoló vizsgálatában, az identitás kérdéskörének körbejárásában.

Szeptember 12-én (szerdán) 10.00 órától 12.30-ig szintén egy komplex táncszínházi nevelési előadást láthat egy általános iskolai felső tagozatos osztály (6. és 8. évfolyam között) bábszínházunk színháztermében. A Nemzeti Táncszínház, a Közép-Európa Táncszínház, a Káva Kulturális Műhely és a Bethlen Téri Színház közös produkciójának a címe Igaz történet alapján. A foglalkozás 150 perc (egy szünettel).
Az előadás fókuszában egy széthulló család áll (gyerekeit egyedül nevelő anya, útkereső kamaszfiú, szkeptikus kamaszlány és távollevő apa). Az ő történetükön keresztül gondolkodunk közösen, a 12-14 éves résztvevőkkel arról, hogyan őrizze meg az emberségét (és a gyerekségét) valaki egy széthulló családban.
A százötven perces előadás felépítése egymásra épülő és egymásba kapcsolódó szöveges színházi jelenetekből, táncszínházi jelenetekből, verbális és mozgásos interaktív részekből áll.

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu