Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Gemza Iringó
Bemutatjuk új kollégáinkat

Feltöltve: 2017. október 4.

1999-ben született a francia Pithiviers városában, ahova édesapja, Gemza Péter – az akkori Nagy József vezette Jel Színház táncosának – munkája miatt utazott a család. Sokfelé élt, hatéves koráig Orléans-ban, majd a család Magyarországra való hazatérése után Budapesten, Gyöngyösön, Gyöngyössolymoson, Debrecenben. Középiskolai tanulmányait a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakgimnáziumban kezdte, majd a debreceni Dóczy Gimnáziumban fejezte be 2017-ben, ahol állítása szerint élete legszebb időszakát töltötte.

Iringót számtalan dolog érdekli, érettségi után nem tudta, milyen irányba is kötelezze el magát, így nem jelentkezett egyetemre, inkább úgy döntött, bábszínházunk játszószínházában keresi tovább az útját, és mellette kitanul egy szakmát, a fodrászatot. Élete legfelelősségteljesebb döntésének tartja, hogy a társadalmi elvárásokkal szemben, nem a konvencionális utat választva próbál érvényesülni.

Bábszínházunkban tavaly a Hamuban sült pogácsa című kamarajátékban szerepelt, az idei évadban pedig a kézműves foglalkozásokban láthatja majd a közönség.

A színházcsinálás sokféle formája közül úgy érzi, hogy a színpadi háttérmunka áll hozzá a legközelebb, abban tud leginkább kibontakozni. Életre szóló élményt jelentett számára, amikor tervező-asszisztensként dolgozhatott a Kinek az ég alatt már senkije sincsen… című előadás létrehozásánál. „Valószínűleg előbb-utóbb jelmez- és díszlettervező leszek.” – mondja lelkesen visszaemlékezve az alkotófolyamatra.

Mindenre nyitott, kíváncsi természet, így nem is igen látja maga előtt konkrétan a jövőjét. A boldogságra törekszik, amely szerinte úgy érhető el, ha nap, mint nap azzal foglalkozik, ami örömet okoz. Ezt most jelenleg a bábszínházi munka, és a fodrász szakma tanulása jelenti számára.

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu