hu en

Hírek

Mercs Máté Péter
Bemutatjuk új kollégáinkat

Feltöltve: 2017. október 4.

Mercs Máté Péter

1993-ban látta meg a napvilágot Debrecenben. Általános iskolás korától fogva érdekli az irodalom, a versek, a színjátszás, gyerekként diákszínjátszó csoportba járt. Középiskolai tanulmányait a debreceni Ady Endre Gimnázium dráma tagozatán végezte. Művésztanárai többek között: Csikos Sándor, Várhalmi Ilona, Olasz Szabó Soma, Poroszlay Éva, Bögös Attila, Papp Melinda.

Első színpadi szereplése a Csokonai Nemzeti Színház Légy jó mindhalálig! című előadásában volt 2006-ban, Sándor Mihály alakját formázta meg. Az érettségit követően a színház vezetése továbbfoglalkoztatta, legkedvesebb szerepei a következők voltak:  Weisz – Pál utcai fiúk, Nagyúr – Légy jó mindhalálig! (musical), Sebő – Kőműves Kelemen, Peti – A kisfiú meg az oroszlánok.
Bábszínházunkban A Halak kora című osztálytermi előadás rebellis kamaszaként, illetve A Jóka ördöge című darabban ördögként láthatta a közönség.  
Áldásnak tartja, hogy ebben a szakmában dolgozhat. A színház, ahogy fogalmaz „…az élet veleje, amely sosem oktalan, sosem cél nélküli, és mindig az életből építkezik. Az alkotás folyamata a transzcendens világgal való kapcsolatot, az élethez való közelítést jelenti számomra.”
Nincsenek nagy szerepvágyai, de Jago, Lucifer és Hamlet figurája különösen foglalkozatja. Jövőbeni terveiről kérdezve így válaszol: „Jobb színésznek szeretném látni magamat, mindenekelőtt! Szeretnék olyan közvetítő lenni, aki bevonz és megtart.”

Színháztermi előadás: 1.200 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás: 1.200 Ft / fő
Felnőttelőadás: 1.200 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet: 3.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás: 1.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás: 1.000 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13. +36 (52) 418-160 vojtina@vojtinababszinhaz.hu
Vojtina Bábszínház © 2016 - 2018 Minden jog fenntartva!