hu en

Hírek

Baditz Dávid
Bemutatjuk új kollégáinkat

Feltöltve: 2017. október 4.

Baditz Dávid

1996-ban Budapesten született. Gyerekkorában Kemény Henrik Vitéz László előadásain keresztül szívta magába a bábművészet szeretetét. Csodálva nézte a bábelőadásokat, nagy hatással voltak rá egyúttal a debreceni ORT-IKI Báb és Utcaszínházi társulat vásári játékai is.  

A család Debrecenbe költözése után, Dávid tízéves fejjel az Itt nem szabad énekelni! című Vitéz László-játék szövegkönyvét alapul véve egyik barátjával karöltve elkészítette első bábelőadását. Vitéz László figurájának „sapiját” maga Kemény Henrik látta el kézírásával. Az évente megrendezésre kerülő Bábfórum rendszeres szereplője volt. Szintén önerőből, baráti segítséggel hozta létre tizenévesen a Kiskakas gyémánt félkrajcárja, a Békakirály, a Holle anyó előadásokat, illetve középiskolás korában az Óz, a nagy varázsló című mese feldolgozását.
A debreceni Ady Endre Gimnáziumban érettségizett dráma tagozaton. Tanulmányaival párhuzamosan hang- és fénytechnikusként segédkezett különböző rendezvényeken. Bár nem vették fel a Színművészeti Egyetemre, bábszínészi ambícióiról nem lemondva a gyakorlatban tanulja a szakmát bábszínházunkban, ahol immár a második évadát kezdi hol hang-technikusként, hol bábszínészként erősítve a társulat munkáját. Az Álomszövő Pendula, A só és a Halak kora című előadásokban láthatta a közönség, a Csokonai Színházban pedig a Légy jó mindhalálig!, és a A magyar Faust előadásokban.  
„A szakmai életben általában alul voltam értékelve, inkább reál beállítottságúnak tartottak, aki jól ért a technikai dolgokhoz. Büszke vagyok arra, hogy ezt a képet árnyalhattam azzal, hogy önállóan, segítség nélkül kétszer „harmadrostázhattam” az egyetemen.” – foglalja össze az elmúlt két évet.
Fontos számára, hogy gyereknézőként az előadásokon átélt apró csodáknak most ő is közvetítője lehet, ráadásul olyan kollégák partnereként, akikre felnézett kiskorában. „Visszaadhatom, amit akkor kaptam.” – fogalmaz.   
Távlati tervei között a szakmai fejlődés, és az egyre nehezebb feladatok teljesítésének vágya áll, valamint szeretne olyan bábelőadásokat létrehozni, amelyek a fiatal generációt és a felnőtt korosztályt is megszólítják. Mélyen egyetért a Budapest Bábszínház szlogenjével, miszerint a „A báb nem korosztály, hanem műfaj.”

Színháztermi előadás: 1.200 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás: 1.200 Ft / fő
Felnőttelőadás: 1.200 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet: 3.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás: 1.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás: 1.000 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13. +36 (52) 418-160 vojtina@vojtinababszinhaz.hu
Vojtina Bábszínház © 2016 - 2018 Minden jog fenntartva!