Ugrás a főmenühözUgrás a tartalomraUgrás a lábléchez
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160 href="mailto:uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov">uh!pont!zahnizsbabanitjov!kukac!anitjov

Hírek

Ünnepre hangoló előadások a Vojtinában

Feltöltve: 2012. december 4.

December hónap jelentős részében a reményteli készület veszi át életünkben a főszerepet. A vágy, hogy találkozzunk a megszületett fénnyel, várakozással tölti be lelkünket. Ahhoz, hogy az Ünnep megélése teljes lehessen, a fény győzelmét ünnepelhessük számtalan rituálé, hagyomány segít bennünket. Az advent tele van hangokkal, csöndekkel, dallamokkal, ízekkel és illatokkal. Ki-ki saját kultúrájának miliőjében járhatja végig azt az utat, melynek a végén ott sugárzik az éltető fény. A világosság diadala a sötétség felett Karácsonykor, Jézus születésének ünnepén teljesedik ki. Nemcsak a gyertyák krisztusi fénye világítja meg ilyenkor a szobánkat, de a Nap sugarai is hosszabban nyújtózkodnak, és tovább időznek nálunk, hitet és reményt adva ezzel életünknek.

 

 

Ádám Éva

Az ünnepi készülődés örömteli pillanatait szeretnénk gazdagítani mi is itt a bábosházban, ezért színháztermünkben és játszószínházunkban előadásaink és foglalkozásaink az advent jegyében telnek.

A december 2-9-ig látható Batu-tá kalandjai című vásári bábjátékunkat váratlan vendégek zavarják meg. Két csetlő-botló, neveletlen krampusz tűnik fel hirtelen, akik csodával határos módon rögvest megjavulnak, amint észreveszik közeledni nagy puttonyával a Mikulást.

 

 

Játszószínházunkban a „Menjünk el a látására!” szertartásszínház-rítusjáték alkalmával mesélünk nektek a kis Jézus születéséről, a betlehemi templomban megtáncoltatjuk a három pásztort és a gonosz Heródes királyt, és megidézzük a napkeleti bölcseket. Aki ekkor betér hozzánk, az a karácsonyfa alá elkészítheti a betlehemi jászol szereplőit is.

 

Azoknak, akik hétköznap december 3-án és 10-én 10 órától és 14 órától ráérnek, meleg szívvel ajánljuk „Ádám, Éva, két szem szilva” kamara-táncoltató foglalkozásunkat. A jelenlévők közül mindenki megmérettetik, s kiderül, hogy a csintalan ördögök vagy a szelíd angyalok csapatát gyarapítja-e. A mulatság közben fény derül arra is, hogy a régiségben mi volt a Paradicsomjáték, majd ezt követően együtt énekelve adjuk hírül az angyaloknak, hogy várjuk Jézuska születését.

 

Batu-tá

Vasárnapi előadások Mikulás érkezésével a színházteremben:

December 2. 10.00 Batu-tá kalandjai+meglepetés

December 9. 10.00 Batu-tá kalandjai+meglepetés

 

Vasárnapi adventre hangoló előadások a játszószínházban:

December 2. 10.00 „Menjünk el a látására!”

December 9. 10.00 „Menjünk el a látására!”

 

 

Sok szeretettel várunk mindenkit!

Színháztermi előadás:2.000 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:2.000 Ft / fő
Gyermek-előadásokra szóló bérlet:4.500 Ft / fő

Kedvezményes jegyár három vagy többfős családok részére:

Színháztermi előadás:1.700 Ft / fő
Játszószínházi foglalkozás:1.700 Ft / fő

Szeretne értesülni a legfrissebb
bábszínházi információkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.+36 (52) 418-160vojtina@vojtinababszinhaz.hu